Staţi departe de malurile cursurilor de apă !

> Administraţia Bazinală Siret cere populaţiei să nu se apropie de malurile cursurilor de apă şi să urmărească semnalele sonore de avertizare > Se fac manevre de deversare din lacurile de acumulare pentru a se putea prelua debitele suplimentare

 Administraţia Bazinală Siret, care coordonează şi activitatea din judeţul Suceava, a cerut, luni, populaţiei să evite activităţile pe malurile albiilor cursurilor de apă şi să urmărească semnalele sonore de avertizare de la baraje în condiţiile în care se fac deversări din lacurile de acumulare.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza pentru următoarele zile, Administraţia Bazinală de Apă Siret anunţă faptul că se efectuează manevre de evacuare prin deversare din lacurile de acumulare de pe teritoriul bazinului hidrografic Siret”, a anunţat ABA Siret.

Scopul acestor manevre este pregătirea pentru preluarea debitelor suplimentare şi tranzitarea undelor de viitură, precizează sursa citată.

„În consecinţă, rugăm populaţia să evite activităţile pe malurile şi în albiile cursurilor de apă – pescuitul, adăpatul animalelor, picnicuri, plimbări cu barca şi alte activităţi recreative etc., pentru a nu-şi pune viaţa în pericol”, a anunţat ABA Siret.

Mai mult, instituţia atrage atenţia populaţiei să urmărească semnalele sonore şi de avertizare de la baraje şi să se informeze asupra situaţiei de la Sistemele de Gospodărire a Apelor sau Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă.

ABA Siret gestionează un număr de 135 de acumulări, din care 31 de lacuri de acumulare şi 104 amenajări piscicole. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: