PSD Suceava 2020

S-a stins din viaţă Octavian Bivolaru, preşedintele Societăţii „Golgota” a românilor din Ucraina

La 23 iunie 2019 s-a stins din viaţă preşedintele Societăţii „Golgota” a românilor din Ucraina, domnul Octavian Bivolaru, la vârsta de 83 de ani, originar din satul Culiceni, raionul Herta, regiunea Cernăuţi.

Societatea Victimelor Represaliilor Staliniste „Golgota”, pe care a condus-o Octavian Bivolaru, a fost fondată la 1 februarie 1992, este o organizaţie cu statut naţional, apără drepturile persoanelor deportate şi persecutate în perioada regimului stalinist, precum şi ale urmaşilor acestora. Asociaţia se preocupă de promovarea cunoaşterii adevărului istoric, de păstrarea memoriei celor persecutaţi şi deportaţi în Siberia şi alte locuri, adevărate drame colective de o mare intensitate.

În fiecare an, Societatea „Golgota” organizează evenimente comemorative – mitinguri, parastase de comemorare a victimelor regimului stalinist, iniţiază conferinţe internaţionale în cadrul cărora se dezbat teme care vizează deportările regimului sovietic în Siberia, masacrele şi lagărele de muncă forţată din fosta URSS. Publică cărţi, documente şi memoriile supravieţuitorilor deportărilor sovietice. Ridică monumente în memoria victimelor represaliilor staliniste.

Pe parcursul acestor ani, datorită eforturilor şi devotamentului naţional ale regretatului Octavian Bivolaru, Societatea „Golgota” a devenit un important centru asociativ al românilor din Ucraina.

Centrul Media BucPress – asociaţia jurnaliştilor români din Ucraina – transmite sincere condoleanţe familiei reprezentantului de vază al comunităţii româneşti din regiunea Cernăuţi, rudelor, prietenilor, tuturor românilor în legătură cu irecuperabila pierdere. (Agenţia BucPress)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: