Atletism, Campionatul Naţional pentru juniori I

Rezultate de excepţie pentru sportivii suceveni

 Stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti a fost gazda Campionatului Naţional de Atletism pentru juniori I, la finele săptămânii trecute. La competiţie au participat cu succes şi mai mulţi sportivi din judeţul Suceava.

Angelica Olenici, pregătită la Liceul cu Program Sportiv din Suceava de antrenorul Iustin Tătărău, care are dublă legitimare cu Clubul Sportiv Municipal Oneşti, a reuşit să câştige două titluri de campioană a României în probele de 800 de metri şi 1500 de metri, în ambele curse doborându-şi recordurile personale. Mai mult, atleta din Rădăuţi, descoperită de antrenorul Radu Munteanu, a urcat pe a treia treaptă a podiumului în proba de ştafetă 4×400 metri cu echipa de la CSM Oneşti, club pentru care a alergat la aceste naţionale. Un alt rădăuţean, Sebastian Moldovan, pregătit de Radu Munteanu, a alergat tot pentru CSM Oneşti şi a câştigat medalia de argint în proba de 1500 de metri. În acelaşi concurs, Florin Pitic, antrenat la LPS Suceava de Iustin Tătărău, a câştigat medalia de bronz la 800 de metri, îmbunătăţindu-şi recordul personal în această probă.

La naţionalele de la Piteşti au concurat şi sportivele din Câmpulung Moldovenesc, pregătite de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, ce sunt legitimate la CSM Suceava şi CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc. Antonia Bodnariuc a terminat a doua în proba de 800 de metri, unde şi-a îmbunătăţit recordul personal şi va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European în perioada 21-27 iulie, în Azerbaijan. Colega sa, Mădălina Sârbu, a câştigat două medalii de argint, în probele de 5000 şi 3000 de metri, în prima doborându-şi recordul personal. Ambele atlete vor participa la finalul săptămânii la naţionalele de juniori II, dar şi la balcaniada de juniori I, ce va avea loc la Cluj.

„Atletele noastre au mers foarte bine la acest campionat naţional de juniori I, mai ales că sunt junioare II. Au reuşit să-şi doboare recordurile personale, ceea ce demonstrează că sunt într-un real progres, care sper să se materializeze şi prin alte medalii la competiţiile viitoare. Mulţumim pentru sprijin clubului CSM Suceava, Primăriei Câmpulung Moldovenesc, Consiliului Local, domnului primar Mihăiţă Negură şi tuturor celor ce sunt alături de noi”, a explicat antrenoarea Erzilia Ţâmpău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: