Număr record de invenţii prezentate la Târgul Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă pentru Tineret organizat de USV

 În perioada 18-20 iunie 2019, s-a desfăşurat, în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, a III-a ediţie a Târgului Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă pentru Tineret – ICE-USV (Innovation and Creative Education), care s-a bucurat de un interes deosebit din partea tinerilor cercetători, fiind prezentate un număr record de 72 de invenţii din 6 ţări.

În cadrul salonului au participat tineri cercetători, doctoranzi şi studenţi reprezentând importante centre de cercetare şi inventică din România, precum Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă, sucursala din Cluj-Napoca, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Tehnică din Iaşi şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, ce au prezentat un număr de 45 de invenţii, la care s-au adăugat 27 de invenţii reprezentând 12 instituţii din Canada, Coreea de Sud, Polonia, Turcia şi Republica Moldova.

Evenimentul expoziţional a vizat sporirea interesului tinerei generaţii pentru inovare în toate domeniile cunoaşterii, stabilirea unor punţi de legătură între tineri cu preocupări comune, punerea în valoare a elementelor de inovare şi inventică ce au ca autori tinerii cercetători.

Pe durata evenimentului, tinerii cercetători au luat parte şi la o sesiune de prezentări 10-InSTED (10 minutes about Innovation in Science, Technology, Engineering and Design) în cadrul căreia au susţinut prelegeri cercetătorul Cristian Presură, din cadrul Philips Research Eindhoven, profesorul Mihai Dimian, prorector cu activitatea ştiinţifică în cadrul USV, reprezentanţi ai Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi ai companiilor partenere evenimentului.

Manifestarea este susţinută în cadrul proiectului „Excelenţă în cercetare avansată, leadership în inovare şi brevetare pentru dezvoltarea universităţii şi regiunii” – EXCALIBUR, Contractul de finanţare nr. 18PFE/16.10.2018 cu Ministerul Cercetării şi Inovării, Proiect de dezvoltare instituţională – Proiect de finanţare a excelenţei în CDI, Programul 1 – Dezvoltarea sistemului naţional de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2 – Performanţă instituţională, Planul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDI III). (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: