PSD Suceava 2020

Un punct de vedere

Mereu în fruntea PNL !

 Este pentru prima oară când în politica României preşedintele votat de cetăţenii români se aşează în fruntea unui partid şi se exprimă mereu, consecvent şi agresiv la adresa partidelor aflate la guvernare, PSD – ALDE. Şi tradiţiile, şi Constituţia, şi morala ne trimit la această „noutate”.

Această politică este înfăptuită prin gândirea şi activitatea domnului Klaus Werner Iohannis, actualul preşedinte al României. Şi de aici pornesc întrebările: Să fie oare convingerea politică a unui politician ? Să dorească un al doilea mandat şi să fie aceasta calea cea mai sigură pentru a realiza această dorinţă ? Sunt vinovaţi consilierii Preşedintelui ? Să fie o asociere întâmplătoare între activitatea liderului PNL Ludovic Orban şi Preşedintele României? Să fie o poruncă din afară ?

Mă nedumeresc comentariile liderilor liberali, userişti sau populari care mereu dau explicaţii la ceea ce fac şi ce spun aceşti lideri politici de frunte din România şi cu deosebire la ceea ce declară liderul suprem, Klaus Iohannis.

Până la condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea şi trimiterea lui după gratii, domnul preşedinte Klaus Iohannis avea obiectiv de atac neschimbat. Acum a rămas cu „guvernarea eşuată a PSD”, „infractorii care s-au cocoţat în vârful statului”, „guvernarea care dă legi ca să poată fura” ş.a.m.d.

Moderatorul naţional, după ce a scris cărţile „Primul pas” şi „Pas cu pas”, acum aduce în politica liberală şi activitatea de elaborare şi tipărire de carte. A simţit că nu-i destul că în fiecare zi pe posturile tv spune mereu acelaşi lucru cu aceleaşi vorbe rare şi duplicitare, că participă la adunările, şedinţele şi întrunirile liberale în care are drept subiect liderii Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Viorica Dăncilă, Olguţa Vasilescu, Şerban Nicolae ş.a., că a promovat măsura introducerii unui referendum despre justiţie odată cu votul de la alegerile europarlamentare din 26 mai etc. şi acum dă vina pe PSD pentru modul în care s-a votat în diaspora, fără să spună un cuvânt despre dublarea, cel puţin, a timpului pentru votul fiecărui cetăţean român cu drept de vot. Orice român de bună credinţă a înţeles că acest referendum n-a avut nici o valoare autentică, ci reprezintă o abatere de la alegerile europarlamentare şi o inutilă şi mare cheltuială de bani. Prezenţa activă şi în folosul Ţării în Comisiile Uniunii Europene de la Bruxelles a unor oameni politici devotaţi interesului naţional, dar şi capabili să influenţeze şi să determine decizii favorabile României, a reprezentat un moment decisiv la 26 mai. În noul mandat cu Rovana Plumb, Carmen Avram sau Dan Nica, europarlamentarii de pe listele social-democraţilor şi ale aliaţilor acestora vor susţine şi promova demersuri în folosul poporului român la nivel european. Ceea ce se va întâmpla în viitor în România va depinde, în mare măsură, de deciziile pe care le vor promova şi vota europarlamentarii din viitorul mandat european.

Dacă cineva încearcă să întocmească o listă pe care să noteze concret ce a realizat domnul Preşedinte în mandatul domniei sale de până acum, va constata că listă rămâne goală ! În ultima perioadă, domnul preşedinte vine la televiziune şi face tot felul de declaraţii, comentarii sau propuneri şi atât.

Abaterile de la îndatoririle domniei sale de Preşedinte al României sunt atât de frecvente şi mereu în repetare încât cei mai mulţi cetăţeni aflaţi în faţa ecranului tv după primele vorbe ştiu ce urmează să spună. Regretăm că i se alătură cu aceleaşi conduite politice şi alţi lideri din PNL, USR, PMP sau Pro România. Recent a prins glas şi se vrea ascultat fostul lider PSD-ist –Victor Ponta – care vrea să-şi construiască un partid de centru-stânga prin furt de oameni politici. La orice emisiune este prezent, şi domnia sa vine mereu la România tv, constatăm că nu uită să se laude, indiferent de tema în discuţie. Ne vorbeşte mereu despre „succesele” dobândite în calitate de prim-ministru al Guvernului României.

Pe scena politică a urcat nu de mult jurnalistul Rareş Bogdan care, venind în PNL cu rol de lider, dar care are în viitor o evoluţie greu de întrevăzut. Sunt momente când Rareş Bogdan este mai lider decât preşedintele PLN – Ludovic Orban!

Cele mai importante şi de valoare învăţăminte politice le-au putut dobândi cei interesaţi de prezentarea, dezbaterea şi votul de la moţiunea de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE. Ceea ce constatăm este faptul că cetăţeanul român înţelege din ce în ce mai bine politica promovată de Opoziţie şi cu deosebire de către domnul Preşedinte. Cuvintele „interes naţional”, „în folosul cetăţeanului român”, „creşterea nivelului de trai”, „nu ne vindem ţara”, „valorificarea resurselor noastre”, „integrarea europeană” ş.a., aşa cum sunt folosite de liderii liberali, userişti şi populari, au darul ducerii în eroare a cetăţeanului care urmează să voteze la alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. Socotim necesar ca organizaţiile locale PSD să devină mai active în comunicarea cu membrii săi, în organizarea de manifestări publice cu rol explicativ şi de comunicare, pentru a oferi o temeinică orientare tineretului care urmează să se integreze în viaţa social-economică şi, după caz, în viaţa culturală şi politică din fiecare comunitate locală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: