DSP Suceava despre infectarea cu West Nile, virusul care a ucis anul trecut doi suceveni

 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, luni, recomandări pentru suceveni în vederea prevenirii şi limitării cazurilor de infecţie cu virusul West Nile, care este transmis prin înţepătura de ţânţar.

DSP Suceava menţionează că în acest an, până în prezent, nu s-a înregistrat niciun caz de infecţie cu virusul West Nile.

În cursul anului trecut doi suceveni, o femeie în vârstă de 81 de ani, din Dumbrăveni, şi un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Suceava au murit din cauza meningitei provocate de virusul West Nile.

Alte patru persoane au suferit forme uşoare şi medii ale bolii.

În acest context, DSP Suceava arată că, ţinând cont că perioada iunie – noiembrie este considerată una cu risc crescut pentru infectarea cu virusul West Nile, care este transmis prin înţepătură de ţânţar, recomandă populaţiei luarea de măsuri în vederea prevenirii şi limitării cazurilor de transmitere a infecţiei la om.

Ţânţarii adulţi zboară în preajma locuinţelor mai ales dimineaţa devreme sau în amurg, căutând posibilitatea de a se hrăni cu sânge. Ţânţarii, pentru a se hrăni cu sânge, intră în locuinţe prin ferestrele lăsate deschise, prin casa scărilor, prin orificiile de aerisire, unde pot rămâne peste noapte.

În timpul zilei se adăpostesc în locuinţe, subsoluri, poduri, coteţe, grajduri, magazii, frunzişul copacilor.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava va monitoriza cazurile depistate de infecţie cu virus West Nile, conform Metodologiei Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI