PSD Suceava reclamă repartizarea „partinică, inacceptabilă” a unei sume de peste 28 milioane lei aflate la dispoziţia Consiliului Judeţean

 Conform proiectului de repartizare, din totalul de 5,5 milioane de lei alocat municipiilor, Suceava, cu primar PNL, nu primeşte niciun ban, cea mai mare sumă, una de 2,5 milioane de lei fiind orientată către Câmpulung Moldovenesc, localitate cu administraţie PNL. Pentru oraşele judeţului este prevăzută suma de 6,6 milioane de lei, Gura Humorului urmând a se bucura de 1,4 milioane de lei, iar Siret de 1,3 milioane de lei, ambele fiind conduse de edili-şefi liberali. Celelalte oraşe vor avea parte de câte o repartizare cuprinsă între 300.000 de lei şi 600.000 de lei fiecare. De cealaltă parte, pentru 72 de comune se împarte un total de 16,39 de milioane de lei, cea mai mare alocare, una de 500.000 de lei, fiind prevăzută pentru Cârlibaba, cu primar PNL. Putna şi Marginea, comune conduse de asemenea de primari liberali, urmează în top cu câte 400.000 de lei fiecare, în timp ce nu mai puţin de 26 de primării vor avea parte de câte 100.000 de lei fiecare. Printr-un comunicat de presă, organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat semnalează că proiectul de hotărâre al Consiliului Judeţean Suceava defavorizează unităţile teritorial-administrative cu primari social-democraţi. “(…) într-o manieră partinică, inacceptabilă, dar din nefericire specifică lui, preşedintele Gheorghe Flutur a repartizat către localităţi sumele aflate la dispoziţia sa – o repartiţie ce defavorizează clar primăriile social-democrate în favoarea mai mult decât evidentă a primăriilor conduse de liberali”, se precizează în comunicatul de presă al PSD Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: