Primarul Ion Lungu a oferit şi în acest an porţii de sarmale pelerinilor veniţi la Hramul Sucevei

Primarul Ion Lungu şi soţia acestuia, Luminiţa, au împărţit, duminică după-amiază, pelerinilor veniţi din toate colţurile ţării la Hramul Sucevei 5.000 de sarmale calde şi tot atâtea sticle cu apă, în semn de ospitalitate.

Mii de credincioşi se află în aceste zile în pelerinaj la moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, care au fost scoase din biserica mănăstirii ce poartă numele sfântului protector al municipiului Suceava şi aşezate într-un baldachin, unde, rând pe rând, credincioşii trec şi se închină.

Până la începerea slujbei de priveghere, credincioşii au fost omeniţi cu sarmale, pâine şi apă minerală de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

„Conform tradiţiei, pentru al 15-lea an consecutiv, familia mea oferă 5.000 de sarmale şi 5.000 de sticle de apă minerală pelerinilor care vin la Suceava, la mănăstire”, a spus Ion Lungu.

Primarul a arătat că aceste sarmale sunt pentru cei care vin de departe, din Maramureş, din Borşa şi rămân peste noapte în curtea mănăstirii.

Ion Lungu a menţionat că Primăria Municipiului Suceava pune la dispoziţie credincioşilor 300 de locuri de cazare, gratuit, la căminele internat din oraş, dar şi microbuze care să faciliteze transportul acestora.

De asemenea, primarul Ion Lungu i-a invitat pe sucevenii să participe la manifestările din cadrul „Zilelor Sucevei”, arătând că programul este pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile şi sunt organizate în mai multe locaţii din municipiu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: