Magazinele duty free de la intrarea în Republica Moldova vor fi interzise

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat miercuri, în Parlamentul de la Chişinău.

Proiectul prevede interzicerea magazinelor, barurilor, restaurantelor, dar şi a benzinăriilor duty free de la intrarea în Republica Moldova. Anterior, premierul Maia Sandu a cerut Parlamentului să elaboreze în regim de urgenţă un astfel de proiect.

Pe o reţea de socializare, Sandu şi-a motivat decizia prin faptul că bugetul Republicii suportă pierderi din cauza magazinelor duty free.

„Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menţionate nu există în nicio ţară din lume, bugetul public naţional suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului”, a scris premierul moldovean pe Facebook.

„Personajul toxic” la care făcea referire Maia Sandu e controversatul oligarh moldovean şi primarul de Orhei Ilan Şor.

Acesta, alături de familia sa, a controlat localurile duty free din Republica Moldova prin intermediul companiei Dufremol SRL.

Totuşi, cu câteva zile în urmă s-a aflat că Şor a vândut afacerea duty free unui afacerist bulgar, Todorov Marko Stefanov.

De asemenea, după evenimentele recente de la Chişinău, Şor a părăsit Republica Moldova. Se presupune că acesta a fugit prin regiunea Transnistreană, iar în prezent s-ar afla în Israel.

Totodată, după formarea noii majorităţi parlamentare de la Chişinău, familia lui Şor a părăsit şi ea Republica Moldova, la bordul unui avion privat, ce a aterizat la Moscova.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: