Festivalul Internaţional de Folclor „Friedrich Schwartz” se va desfăşura la Suceava în perioada 25-27 iulie

La Suceava se va desfăşura în perioada 25-27 iulie a.c., cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Friedrich Schwartz”, care va reuni circa 200 de artişti din România, Ucraina şi Republica Moldova.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz”, Primăria şi Consiliul Local Suceava, care va aloca suma de 30.000 de lei pentru aceste manifestări.

Potrivit organizatorilor, festivalul îşi propune cunoaşterea, păstrarea şi promovarea folclorului autentic, revigorarea tradiţiei cântecului şi dansului popular, ca spectacol artistic în diverse contexte culturale, cât şi ca fapt de viaţă folclorică a comunităţii.

La festival vor participa 200 persoane, tineri interpreţi, concurenţi, artişti consacraţi, din municipiu şi din ţară, respectiv Suceava, Iaşi, Botoşani, Bacău, Cluj, dar şi din străinătate – Republica Moldova şi Ucraina.

„Dorinţa noastră este aceea de a duce mai departe, an de an, acest festival, care să devină o tradiţie la nivel local, astfel încât să putem oferi cetăţenilor municipiului nostru, dar şi turiştilor care poposesc în oraşul nostru, educaţia culturală atât de necesară unui popor, de a promova diversitatea regională şi naţională, dreptul fundamental la libertatea de expresie, circulaţia ideilor şi oamenilor, crearea unei convieţuiri paşnice şi promovarea unei cetăţenii europene active”, precizează organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: