Conferinţa judeţeană PSD Suceava a votat să o susţină pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al PSD

> Singurul vot împotrivă a fost al preşedintelui organizaţiei municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, care a invocat nevoia de competiţie internă

Conferinţa Extraordinară Judeţeană a PSD Suceava a decis, vineri, la Rădăuţi, ca cei 106 delegaţi ai organizaţiei judeţene PSD Suceava să susţină candidatura Vioricăi Dăncilă la funcţia de preşedinte al partidului în cadrul Congresului Extraordinar al PSD din 29 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă, delegaţia suceveană este constituită din parlamentari, membri ai partidului, primari, consilieri judeţeni, preşedinţi de organizaţii locale.

„Toate opiniile exprimate au condus la concluzia că, pentru România, pentru judeţul Suceava, este foarte importantă îndeplinirea măsurilor asumate prin programul de guvernare mandatat prin vot de cetăţeni în decembrie 2016. De asemenea, este importantă pentru PSD menţinerea unităţii ca o garanţie a îndeplinirii în bune condiţii a misiunii guvernării şi a deciziilor politice”, se arată în comunicat.

Totodată, se menţionează că la finalul conferinţei, care a fost condusă de deputatul Eugen Bejinariu, s-a adoptat o rezoluţie prin care cei 106 delegaţi sunt mandataţi să o susţină prin vot pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al PSD.

„Considerentele care au stat la baza acestei decizii au fost determinate de profesionalismul prin care dna Viorica Dăncilă a gestionat mandatul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene ce a revenit României şi prin modul prin care dumneaei şi-a demonstrat capacităţile de lider în ultimele trei săptămâni. Astfel, ca preşedinte interimar al PSD, a reuşit să ţină partidul unit rezolvând cu succes două momente dificile: alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi Moţiunea de cenzură iniţiată de partidele de opoziţie”, se arată în comunicat.

De menţionat este că a fost înregistrat şi un vot împotrivă, al preşedintelui Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir.

Potrivit unor surse participante, Cuşnir a spus că nu consideră benefică lipsa unei competiţii reale în partid.

El le-a explicat membrilor de partid că un lider trebuie să inspire încredere, să fie puternic, inteligent şi să aibă viziune pentru relansarea partidului şi s-a întrebat dacă Viorica Dăncilă are aceste calităţi.

Cuşnir a mai spus că atunci când a trecut prin momente dificile, PSD a avut în frunte lideri precum Iliescu, Năstase sau Geoană, iar acum este o lipsă de lideri şi s-a întrebat cine este vinovat de situaţia actuală. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: