Amenzi în valoare de aproape 45.000 lei date în urma unor controale făcute pe linie silvică

La finele săptămânii de care tocmai ne-am despărţit, lucrătorii Biroului de Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere, au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii silvice. În urma verificării legalităţii activităţilor de achiziţie, debitare şi comercializare a materialelor lemnoase desfăşurate de o societate comercială cu sediul social în comuna Stulpicani, echipa de control a constatat faptul că agentul economic nu deţine în depozit cantitatea 149,25 mc material lemnos, diferenţă stabilită în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice. În plus, s-a stabilit că operatorul economic a livrat fără provenienţă legală peste 28 mc buşteni pentru gater de esenţă răşinoase şi a încălcat legislaţia silvică, motiv pentru care s-a dispus aplicarea a 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 20.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 177,33 mc material lemnos de diferite sortimente, în valoare de aproximativ 41.000 lei.

Totodată, în cadrul verificării activităţii unei societăţi comerciale cu sediul social în comuna Valea Moldovei, echipa de control a constatat că agentul economic nu a respectat normele legale în ceea ce priveşte modul de raportare a datelor în aplicaţiile informatizate pe linie de silvicultură şi modul de emitere a formularelor cu regim special, motiv pentru care societatea a fost sancţionată contravenţional, fiind aplicate 2 amenzi în cuantum total de 8.000 lei.

O echipă mixtă formată din poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi specialiştii Gărzii Forestiere Suceava au efectuat verificări şi la sediul unei societăţi comerciale din comuna Moldoviţa, administrată de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Şcheia. Cu această ocazie, pentru neregulile constatate cu privire la modul de completare a avizelor de însoţire şi a depozitării materialului lemnos, s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii cu amendă în cuantum de 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a unei cantităţi de lemn în cuantum de circa 7.800 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: