Elevi şi profesori români din Găgăuzia, în excursie la Suceava şi Iaşi

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Episcopia Basarabiei de Sud, va derula proiectul „Excursie tematică pentru profesori şi elevi români din Republica Moldova, în special din regiunea UTA Găgăuzia”, în judeţele Suceava şi Iaşi, în perioada 21-23 iunie 2019, se arată într-un comunicat al instituţiei.

În cadrul excursiei tematice care se va desfăşura pe parcursul a trei zile, cei 40 de profesori şi elevi din Republica Moldova vor avea oportunitatea să viziteze obiective cultural-istorice şi spirituale relevante pentru păstrarea şi promovarea identităţii naţionale româneşti, precum: Ansamblul Muzeal „Bucovina” (Muzeul de Istorie, Cetatea Sucevei), Mănăstirea Putna, Chilia lui Daniil Sihastru (Putna); Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Moldoviţa, Mănăstirea Voroneţ, Catedrala Mitropolitană (Iaşi) şi Palatul Culturii (Iaşi).

Acţiunea îşi propune facilitarea cunoaşterii „în teren” a României, prin contactul cu elemente de istorie, cultură şi spiritualitate românească, inclusiv prin intermediul vizitării unor obiective cultural-istorice şi spirituale relevante. Proiectul se încadrează în Programul de Educaţie „Apostol Mărgărit”, din Planul de activităţi al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: