Zeci de suceveni au donat sânge la îndemnul companiei ASSIST Software

În perioada 10 – 14 iunie, compania ASSIST Software a invitat sucevenii să doneze sânge şi să salveze vieţi, în cadrul campaniei „Donează sânge! Fii #MândruDonator!”. Zeci de persoane au răspuns afirmativ iniţiativei şi s-au prezentat pe parcursul întregii săptămâni la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava. Campania a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice şi facilitarea eforturilor Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava de prelevare a sângelui, în contextul în care România se confruntă cu o criză constantă de sânge, doar 1,7% din populaţie fiind pe lista donatorilor.

„Săptămâna 10-14 iunie a fost una plină pentru noi. Comparativ cu celelalte săptămâni, pe durata campaniei iniţiate de ASSIST Software s-a observat o creştere semnificativă a numărului de donatori. Acţiunea a fost un succes, în special numărul de tineri care s-au prezentat la donare fiind mai mare decât de obicei. Credem că am sensibilizat populaţia în ceea ce priveşte posibilităţile limitate de asigurare a rezervei de sânge. Suntem convinşi că odată făcută cunoscută necesitatea de a dona sânge şi condiţiile donării orice campanie de donare de sânge are şanse de reuşită” a declarat medicul Maria Pilat, director al Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava.

Mai multe companii şi organizaţii non-guvernamentale din Suceava s-au alăturat iniţiativei ASSIST Software, echipe numeroase donând sânge şi încurajând clienţii şi apropiaţii să doneze. Printre acestea se numără: Asociaţia Beard Brothers, Bizz Cafe, BioMobila, Clinica Oftalmologică Novaoptic, Tipografia Muşatinii. Pe 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, toate persoanele care au donat sânge la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava au fost răsplătite de Bizz Cafe cu o cafea gratuită pe care au putut să o savureze la cafenea pe parcursul întregii zile.

„Această campanie reprezintă un nou gest de solidaritate şi responsabilitate socială pe care echipa ASSIST Software a ales să îl facă, înţelegând criza acută de sânge din România şi dificultăţile cu care se confruntă oamenii a căror viaţă depinde de sângele celor din jur. Ne bucură faptul că mulţi dintre colegii noştri au donat în cadrul acestei acţiuni, unii dintre ei fiind la prima donare, iar alţii fiind donatori activi de câţiva ani. Le mulţumim tuturor celor care au donat alături de echipa ASSIST Software pe parcursul acestei săptămâni, celor care o vor face de acum şi tuturor partenerilor şi celor care susţin această iniţiativă! Faptele bune se fac împreună, iar sucevenii ne-au arătat şi de această dată ce înseamnă solidaritatea, responsabilitatea şi empatia. Felicităm colectivul de la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava pentru profesionalism şi dedicare şi pentru că a susţinut de la început iniţiativa noastră” a spus Cătălina Micliuc, Marketing Manager la ASSIST Software.

Fiecare persoană poate deveni #MândruDonator şi să salveze trei vieţi printr-o simplă donare de sânge. Campania „Donează sânge! Fii #MândruDonator alături de ASSIST Software!” reprezintă un exerciţiu de solidaritate pentru întreaga comunitate, accentuând importanţa donării în mod constant, pentru a acoperi necesarul zilnic de sânge la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: