Ucenicia, promovată de inspectorii de muncă suceveni în cadrul întâlnirilor organizate cu 275 de unităţi

În intervalul aprilie – mai 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat o amplă campanie cu privire la respectarea legislaţiei specifice privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior şi internshipul. Printre obiectivele campaniei s-au numărat aspecte referitoare la dezvoltarea carierei, procesul de formare profesională continuă, inclusiv la locul de muncă, cât şi facilitarea integrării sociale a persoanelor interesate, cu vârsta de peste 16 ani, „în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii”.

Inspectorul-şef Romeo Butnariu spune că, în perioada 15 aprilie-31 mai 2019, ITM Suceava a avut 346 de controale, iar cu ocazia iniţierii şi finalizării fiecăruia dintre acestea, personalul Compartimentului „Control relaţii de muncă” a procedat şi la informarea reprezentanţilor angajatorilor controlaţi, dar şi a salariaţilor acestora. Astfel, evidenţiate sunt întâlnirea organizată la Palatul administrativ din Suceava, cu prilejul desfăşurării Campaniei „Informare acasă – siguranţă în lume”, la care au participat profesori şi elevi din licee, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai Inspectoratului Şcolar Suceava, precum şi cea ţinută în colaborare cu Biroul de Imigrări, de la Centrul de refugiaţi din Rădăuţi, cu circa 30 de persoane participante şi în cadrul căreia s-au prezentat şi reglementări privind ucenicia. La acestea se adaugă seminarul „Aspecte privind angajarea cetăţenilor străini pe teritoriul României”, cu angajatorii, de la Camera de Comerţ şi Industrie, în timp ce în parteneriat cu Direcţia Silvică au fost organizate două sesiuni, la Ocolul silvic Stulpicani, respectiv Ocolul silvic Dorna Candreni. Conform lui Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, în perioada amintită au fost informate „1.699 de entităţi, dintre care 1.424 persoane şi 275 de unităţi”. Din grupul ţintă al campaniei au făcut parte persoane cu vârstă cuprinsă între 16 ani şi 26 de ani, interesate în obţinerea unei calificări; persoane care au împlinit vârsta de 16 ani şi care doresc să participe la programe de internship; absolvenţi de învăţământ superior; entităţi care au calitatea de angajator şi care au nevoie de forţă de muncă cu calificare; furnizori de formare profesională pentru ucenicia la locul de muncă; instituţii de învăţământ, angajatori, alţi formatori acreditaţi pe diverse calificări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: