Şişcorniţa

O fostă colegă din clasele primare s-a căsătorit cu un băiat din Bosanci. Acesta s-a mutat în Lisaura, la locuinţa soţiei lui, de fapt a socrilor lui.

În scurt timp s-a impus şi îi bătea pe toţi din casă, asta însemnând socrul, soacra şi iubita lui soţie.

Cred că în fiecare sat există câte o bucătăreasă care se ocupă de pregătirea bucatelor, fie că e vorba de o nuntă, un botez, o înmormântare sau, pur şi simplu, o petrecere. Aceste bucătărese, lucrând pe la diferite case, văd şi aud multe; cam ce se petrece mai deosebit pe acolo.

Revenind la fosta mea colegă şi iubitul ei soţ, cu ocazia unei pomeniri după mama mea, una din bucătăresele satului, venind vorba despre unii din foştii mei colegi de şcoală, îmi povesteşte că a fost (bucătăreasa) angajată să se ocupe, la înmormântare, de pregătirea praznicului mamei fostei mele colege.

La un moment dat a intrat pe poartă o soră a decedatei şi, de cum a păşit în ogradă, a început să bocească: „Draga mea…, draga mea surioarăăă… Unde te duci tuuu…?! Unde te duci tuuu…?! Cine-o să te mai dea pe tine cu capul de şişcorniţăăă…?!”.

CONSTANTIN PAPUC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: