Este nevoie de suplimentarea urgentă a personalului Poliţiei de Frontieră din Aeroportul Suceava

> Zece poliţişti de frontieră nu pot face faţă unui trafic de pasageri care creşte de la o lună la alta

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a cerut, miercuri, printr-o interpelare, ministrului de Interne Carmen Dan să găsească soluţii urgente pentru rezolvarea deficitului de personal înregistrat la Poliţia de Frontieră a Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

În interpelare, deputatul sucevean arată că poliţia de frontieră a Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava trebuie să facă faţă cu un personal mult subdimensionat unui trafic de pasageri care creşte de la o lună la alta.

„Datorită investiţiilor realizate de Consiliul Judeţean Suceava la nivelul infrastructurii aeroportuare, numărul de zboruri internaţionale a crescut semnificativ. Din păcate, Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea are cei mai puţini poliţişti de frontieră din ţară, în număr de 10, care trebuie să acopere atât cursele de zi, cât şi cele de noapte. În prezent, capacitatea Poliţiei de frontieră aeroportuare Suceava este cu mult depăşită, ofiţerii fiind copleşiţi de numărul mare de persoane pe care trebuie să le verifice”, a arătat parlamentarul liberal sucevean.

Mai mult, Ioan Bălan explică în interpelare că începând cu luna iulie numărul de curse internaţionale va spori, iar numărul de pasageri va creşte şi mai mult, deoarece atracţiile din zona Bucovinei aduc anual zeci de mii de turişti români şi străini.

„Se estimează că în acest an vor tranzita pe acest aeroport peste 400.000 de călători, ceea ce ne arată că numai 10 poliţişti de frontieră nu pot face faţă acestui flux fără precedent. Pentru a asigura o minimă funcţionalitate şi siguranţă a controlului călătorilor prin Aeroportul «Ştefan cel Mare» din Suceava, ar fi nevoie urgentă de suplimentarea schemei de personal cu minimum 6 poliţişti de frontieră. În caz contrar, este uşor de anticipat că se vor forma cozi la ghişeele de verificare şi pot să apară chiar şi breşe de securitate, tocmai din cauză că cei câţiva poliţişti de frontieră nu vor putea face faţă unei asemenea situaţii”, a precizat Ioan Bălan.

El a reamintit că din cauza numărului insuficient de poliţişti, în judeţul Suceava s-au produs tragedii cumplite, cărora le-au căzut victime poliţişti aflaţi în misiune, pentru care Ministerul Afacerilor Interne nu a găsit cele mai bune soluţii pentru suplimentarea numărului de poliţişti.

Deputatul sucevean cere ministrului să precizeze cât de repede şi cum va rezolva deficitul de personal care se accentuează la nivelul Poliţiei de frontieră a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea, Suceava şi dacă nu este posibil ca, începând cu data de 1 iulie 2019, să fie detaşaţi, la nivelul Poliţiei de frontieră a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea-Suceava, un număr de minimum 6 poliţişti, până la suplimentarea schemei de personal .

„Vă solicit să explicaţi motivul pentru care, în ciuda deficitului puternic de personal care se înregistrează la nivelul Poliţiei române, aţi decis ca în anul şcolar 2019-2020 să fie redusă cifra de şcolarizare”, a conchis Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: