Primarul Ion Lungu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre problemele majore ale administraţiei locale

„A fost o discuţie constructivă care sperăm că va avea primele efecte pozitive la rectificarea din luna iulie”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a făcut parte din delegaţia care s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă privind problemele administraţiei publice locale.

Primarul Ion Lungu a declarat după întâlnire că principala problemă discutată s-a referit la restituirea sumelor de până la 60 la sută din impozitul pe venit pentru lunile ianuarie, februarie şi martie ale acestui an, înaintea aprobării bugetului de stat pentru 2019.

Premierul Viorica Dănciă a promis că administraţiile locale vor primi aceşti bani la rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a arătat că alte probleme discutate cu premierul au fost legate de Codul administrativ şi că aceasta a promis ca în prima şedinţă de guvern va fi emisă o ordonanţă de urgenţă.

De asemenea, s-a discutat şi problema ce priveşte completarea sumelor pentru asistenţă socială din cote de echilibrare din TVA în localităţile unde primăriile au mare nevoie de aceşti bani.

„A fost o discuţie constructivă, care sperăm că va avea primele efecte pozitive la rectificarea din luna iulie”, a spus primarul Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: