Moldoviţa

Un bărbat a aruncat cu pietre în mocăniţă, apoi a spart roţile maşinilor turiştilor

Un bărbat a atacat la Moldoviţa (Suceava) mocăniţa, celebrul tren cu aburi, în care erau 300 de turişti, cu pietre, ba chiar a pus pe calea ferată bolovani, după care a spart roţile maşinilor turiştilor: „Am parcurs cu inimile strânse (drumul) sechestraţi într-un tren în care trebuia să ne distrăm”.

Bărbatul de 44 de ani din Vatra Moldoviţei este cercetat de poliţişti pentru distrugere, după ce a lovit cu pietre Mocăniţa şi a distrus anvelopele maşinilor turiştilor aflaţi la plimbare cu trenul cu aburi.

Inspectoratul de Poliţie Suceava a început, marţi, o anchetă, după ce bărbatul a atacat trenul cu aburi, lovindu-l cu pietre şi chiar aşezând pe calea ferată bolovani, apoi a spart roţile maşinilor turiştilor.

Până la această oră, nici mecanicul de locomotivă şi nici proprietarul mocăniţei nu au depus plângere împotriva agresorului.

„Se fac cercetări faţă de un bărbat de 44 de ani din Vatra Moldoviţei, într-un dosar penal pentru distrugere. Au fost depuse patru plângeri de către turiştii care au avut anvelopele maşinilor înţepate. Am înţeles că au existat mai multe cazuri, însă numai patru plângeri au fost depuse până acum”, a declarant, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu.

În mocăniţă se aflau aproximativ 300 de turişti, între care şi copii, în momentul în care bărbatul de 44 de ani a atacat trenul.

Turiştii povestesc că bărbatul a încercat să oprească mocăniţa oprind maşina pe şine de mai multe ori şi apoi a încercat să o facă să deraieze aşezând pietre pe şine.

După un scandal între mecanicul de locomotivă şi bărbatul agresiv la care au asistat turiştii, oamenii din tren au încercat să rezolve problema. În cele din urmă agresorul a dispărut, însă le-a pregătit turiştilor din tren o altă surpriză neplăcută: le-a spart roţile maşinilor parcate în gară.

„Întâmplare ciudată la Mocăniţă, la Moldoviţa. Înţeleg că e ştiută şi nerezolvată. 5-6 vagoane de adulţi şi copii, bucuroşi să plătească între 15 şi 30 de lei pentru o plimbare prin cele două-trei sate bucovinene. Admirăm peisajul, respirăm aer proaspăt, ne bucurăm de răcoare, coborâm şi mai scoatem nişte bani să cumpărăm mâncăruri tradiţionale, ca la întoarcere să fim nevoiţi să asistăm la o răfuială a angajaţilor CFR Moldoviţa şi a firmei austriece care gestionează Mocăniţa cu un localnic psihopat şi hotărât să oprească trenul. Fluiere prelungi nu ne fac să ovaţionăm ca la Sovata, ci să ştim că în faţa trenului se poziţionează un oarecare Tcaciuc cu o maşină boţită, ca să împiedice trenul din drum. Se întâmplă o dată, de două ori, de cinci ori: omul e hotărât să facă ceva. Ba pune bolovani pe şină, ba îşi poziţionează maşina de-a curmezişul, încât, până la urmă, insensibil la intervenţiile călătorilor, îşi termină treaba planificată spărgându-le acestora cauciucurile maşinilor parcate în faţa gării. Stupefacţie totală: turiştii nu înţeleg gestul care devenise periculos pentru toată lumea şi, repetat, îi fac să caute soluţii de rezolvare. Dar unde să cobori, când afară plouă cu găleata şi e pădure şi noroi peste tot? Unde să pleci cu copiii după tine, neştiind de unde reapare individul şi pe cine vrea să se răzbune, de fapt? Aşa că am parcurs cu inimile strânse kilometrii ce mai erau de parcurs, sechestraţi, practic, într-un tren în care trebuia să ne distrăm? Mai surprinşi am fost când în apropierea gării individul vorbea relaxat cu poliţiştii, negând tot ce făcuse. Nu se sfia de nimeni, s-a expus direct. Scârbiţi, ne-am grăbit să păşim prin bălţi, să plecăm. Nu a fost cum am vrut, pentru că roţile, îngropate deja în bălţi adânci, erau sparte, probabil de acelaşi individ. Am sunat cu toţii la 112, am chemat, am bătut pe la uşi”, a scris pe Facebook una dintre turistele aflate în tren. (Mediafax) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: