Simpozionul naţional „Exemple de bune practici în recuperarea elevului cu CES” a ajuns la ediţia a III-a

În data de 12 iunie 2019, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului, s-a desfăşurat a III-a ediţie a simpozionului naţional „Exemple de bune practici în recuperarea elevului cu CES”.

 Împărtăşirea cunoştinţelor, experienţelor profesionale proprii şi colaborarea între profesioniştii implicaţi duce la îmbunătăţirea procesului de recuperare a copiilor cu dizabilităţi, simpozionul constituind, astfel, un nou şi inedit schimb de idei referitoare la abordarea demersului formativ-educativ şi recuperator din perspectiva ultimelor noutăţi în domeniu.

 În cadrul conferinţei online a simpozionului – webinar, coordonatorii celor trei secţiuni au prezentat lucrările participanţilor pe baza rezumatelor întocmite de aceştia. La secţiunea I au fost înscrise 26 lucrări – 32 de cadre didactice, secţiunea a II-a au fost înscrise 33 lucrări – 43 de cadre didactice, iar la secţiunea a III-a au fost înscrise 30 lucrări – 41 de cadre didactice.

Simpozionul s-a adresat cadrelor didactice din învăţământul special şi de masă, profesorilor din cabinetele interşcolare, profesioniştilor din sistemul de educaţie privat, din centre de plasament sau centre de recuperare, urmărindu-se: > înţelegerea cadrului conceptual general actual în ceea ce priveşte educaţia incluzivă; > definirea rolului important pe care îl joacă parteneriatul dintre şcoală, familie şi comunitate în vederea integrării sociale a elevilor cu CES; > identificarea obstacolelor în calea educaţiei incluzive şi găsirea de soluţii; > dobândirea de cunoştinţe noi, teoretice şi mai ales practice; > schimb de informaţii şi colaborare între cadrele didactice de specialitate.

Simpozionul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: „Incluziunea şcolară – un demers integrator în sprijinul elevilor cu CES”, „Tendinţe privind reabilitarea, educaţia şi asistenţa elevilor cu CES” şi „Impactul activităţilor extraşcolare asupra evoluţiei psihocomportamentale a elevilor cu CES”.

Organizatori ai manifestării au fost CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava.

Organizatorii celei de-a a III-a ediţii a simpozionului „mulţumesc tuturor cadrelor didactice pentru participare şi buna colaborare” şi precizează, într-un comunicat de presă, că „toate lucrările înscrise la simpozion se vor regăsi în numărul al III-lea al revistei cu ISSN «SucCES» care va fi postată online şi trimisă tuturor participanţilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: