S-a stabilit lotul ISU Suceava pentru faza interjudeţeană

> Cei mai buni pompieri suceveni s-au întrecut la Câmpulung Moldovenesc

 Cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat în cadrul etapei judeţene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2019. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, probele de concurs au fost identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, şi anume: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contra cronometru. Conform sursei citate, la start s-au aliniat echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

„Scara de fereastră”, prima probă a competiţiei, s-a desfăşurat la sediul Detaşamentului de Pompieri din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar restul probelor au fost susţinute pe stadionul „Rarăul”, din localitate. Rezultatele obţinute de competitori arată că la prima probă (individual), pe prima poziţie a podiumului a urcat plt. maj. Dumitru Dranca, urmat în ordine de plt. adj. Cătălin Chiriluş şi plt. Andrei Petriceanu, toţi trei de la Detaşamentul Vatra Dornei. La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Vatra Dornei, urmat de Detaşamentele Suceava şi Fălticeni. Pentru Pista cu obstacole – individual: locul I – plt. maj Robert Irimia (Detaşamentul Suceava), locul II – plt. maj. Sergiu Avasiloaei (Detaşamentul Suceava) şi locul III – plt. maj. Iulian Cîrnu (Detaşamentul Vatra Dornei). La echipe, podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Fălticeni, Vatra Dornei şi Suceava. La proba Ştafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii din Vatra Dornei, urmaţi de colegii lor din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc. Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Câmpulung Moldovenesc, celelalte locuri de pe podium revenind, în ordine, Detaşamentelor Rădăuţi şi Suceava. Clasamentul general a arătat la final că cel mai bine s-a prezentat Detaşamentul Vatra Dornei, poziţia secundă revenindu-i Detaşamentului Fălticeni, iar sucevenilor locul III. „Competiţia de la acest nivel constituie un prilej pentru selecţia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Bucovina» al judeţului Suceava ce va participa la etapa pe zonă (interjudeţeană) a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat la finalul concursurilor slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: