Minunea Monahului

Au trecut câteva zile din săptămâna în care postul tv Antena 3 a transmis, având motivarea unei comemorări ţinute de un sobor de preoţi, a celui care a fost părintele Arsenie Boca, eveniment religios ce a avut loc la Prislop, mai precis la mormântul monahului. Eu, care am făcut cu câţiva ani în urmă un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, am retrăit cu ochii minţii frumuseţile peisajului străbătut pe o distanţă de peste 500 km cu microbuzul având punctul final mormântul celui denumit şi sfântul Ardealului, pentru a-i săruta crucea şi a rosti o rugăciune, exprimându-mi în gând rugăminţile pentru sănătatea familiei, lipindu-mi de cruce sacoşa cu cămăşile mele şi ale nepoţilor. La emisiunea postului tv amintit am revăzut curtea mănăstirii, neîncăpătoare de credincioşii participanţi la comemorare. Şi ca punct culminant al reportajului au fost prezentate imagini de la înmormântarea părintelui, scurte secvenţe din filmul de atunci care ni-l înfăţişează pe acesta în sicriul fără capac înconjurat de un brâu de crini, flori atât de iubite de defunct. Monahul avea ochii deschişi urmărind Împărăţia lui Dumnezeu. Cei care i-au sărutat mâna sau fruntea au afirmat că trupul părea viu!

După secvenţa descrisă, comemorarea a continuat.

Specific la finalul acestei însemnări că atât întregul voiaj, cât şi o parte din minunile părintelui Arsenie Boca au constituit conţinutul cărţii mele „Pelerinajul”. (DECEBAL ALEXANDRU SEUL)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: