Judeţul Suceava a fost sub Cod Roşu de fenomene meteo periculoase

Judeţul Suceava s-a aflat pe parcursul zilei de luni sub o avertizare cod roşu de fenomene meteo periculoase. Avertizarea, transmisă către populaţie prin sistemul de alertare RO-ALERT, a vizat localităţile Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Stulpicani, Vama, Păltinoasa, Cacica, Ostra, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Pârteştii de Jos, Solca şi Poieni-Solca. Astfel, prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat imediat toate primăriile din zonele respective cu privire la atenţionările emise iar la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. În plus, la nivelul tuturor subunităţilor din judeţ s-a crescut capacitatea operaţională, pentru asigurarea misiunilor specifice. Primele apeluri pe numărul de urgenţă 112 au venit din zona comunei Stulpicani, localităţile Slătioara şi Gemenea, de unde s-a anunţat că apa a intrat în curţile mai multor gospodării, iar la Gemenea, o turmă de bovine a rămas blocată între ape. La faţa locului au intervenit lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Stulpicani şi au fost trimise echipaje ale pompierilor militari de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc. Din fericire, pentru că apa s-a retras foarte repede, nu a mai fost necesară intervenţia militarilor. Un alt incident a fost înregistrat pe raza comunei Grăniceşti.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost lovit de un trăsnet căzut pe raza satului Dumbrava. Omul a scăpat însă cu viaţă şi a fost preluat de un echipaj SMURD Terapie Intensivă Mobilă (TIM), care l-a stabilizat şi transportat, în stare de conştienţă, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pentru investigaţii suplimentare. Este cea de-a treia persoană din judeţ care scapă cu viaţă după ce a fost lovită de trăsnet pe parcursul a mai puţin de o săptămână. Alţi doi bărbaţi au scăpat după ce au fost loviţi de trăsnet pe parcursul zilei de joi, în timp ce se aflau în apropierea cimitirului din Vatra Dornei. În urma furtunii abătute asupra judeţului, nouă echipe au fost nevoite să intervină pentru repunerea în funcţiune a două linii electrice care deservesc 512 consumatori. În perioada următoare, comisii mixte se vor deplasa în teren şi împreună cu autorităţile locale vor evalua pagubele generate de fenomenele meteo periculoase.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: