Grădiniţa Ţăndărică la ceas de bilanţ

Sfârşitul semestrului al II-lea reprezintă momentul retrospectivei şi bilanţului activităţii desfăşurate de cele 14 cadre didactice împreună cu cei 380 de preşcolari ai Grădiniţei „Ţăndărică”. Fiecare activitate derulată a reprezentat o provocare, un prilej de a demonstra calitatea actului educaţional desfăşurat la GPN „Ţăndărică” Suceava, aducând plusvaloare în extinderea cunoştinţelor copiilor, în promovarea imaginii grădiniţei în comunitate, în antrenarea unui număr mare de parteneri educaţionali.

Preocuparea pentru valorizarea fiecărui copil a reprezentat una din ţinte, fiind evidenţiată prin numeroasele participări la diferite concursuri de creaţie plastică şi exprimare artistică organizate la diferite niveluri – judeţean, naţional, internaţional, la care s-au obţinut rezultate după cum urmează: 109 premii I, 44 premii II, 13 premii III, 2 premii speciale şi Marele Premiu – secţiunea Pictură în cadrul concursului Penelul Fermecat – faza naţională.

Grădiniţa Ţăndărică aşază în prim-plan resursa umană, lucru dovedit de eficacitatea cu care s-a derulat programul mondial Eco-Şcoala, la reevaluarea căruia, la începutul lunii iunie, instituţia a primit calificativul „Excelent” pentru formarea unor comportamente specifice unui stil de viaţă sănătos, pentru grija de a economisi resurse ca apă, energie electrică şi de a colecta deşeurile în mod selectiv. Grija pentru mediu a fost evidenţiată şi prin participarea la alte proiecte de educaţie ecologică cuprinse în categoria noilor educaţii, dar şi prin campaniile derulate.

 Una din campaniile de succes iniţiate de Grădiniţa „Ţăndărică” a fost campania de igienă dentară „Spune Nu cariilor!”, care a fost derulată în 55 de unităţi de învăţământ (grădiniţe şi şcoli) din judeţele Suceava, Botoşani şi din Republica Moldova şi care a avut un real succes, atrăgând atenţia asupra importanţei igienei dentare atât pentru asigurarea unui zâmbet sănătos, dar mai ales pentru evitarea apariţiei cariilor şi a infecţiilor bucale în rândul copiilor.

Sfera influenţelor formative exercitate asupra copilului a fost extinsă prin participarea la ediţia a IV-a a concursului judeţean de teatru adresat părinţilor şi cadrelor didactice „Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici”, în cadrul căruia Grădiniţa „Ţăndărică” a participat cu două trupe de teatru de actori, obţinând un premiu I, un premiu III şi 4 premii speciale. Cei aproximativ 170 de copii spectatori au beneficiat de formarea unor comportamente socio-emoţionale şi de formare a unor atitudini proactive prin demersul umanitar care a fost promovat prin intermediul concursului. Grija pentru semeni şi nevoile acestora a fost dovedită şi prin activităţile din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară şi a proiectului judeţean „O lume a prieteniei”, în cadrul cărora prin donaţii materiale şi financiare s-a încercat aducerea unui licăr de speranţă şi bucurie pe feţele şi în sufletele unor persoane aflate în dificultate (copii cu nevoi educaţionale speciale din clasele primare de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava şi bătrâni de la Centrul Social al Parohiei „Naşterea Maicii Domnului” Dumbrăveni).

Ca urmare a preocupării cadrelor didactice de a fi mereu în actualitate cu noutăţile din didactica specialităţii şi a psihopedagogiei, s-au iniţiat şi desfăşurat schimburi de experienţă cu alte judeţe, s-a găzduit sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice în care exemplele de bună practică au fost popularizate în judeţ, s-a organizat activitatea Cercului Pedagogic, demonstrându-se coerenţă între proiectare, realizare şi armonizare cu particularităţile vârstei preşcolare.

Cei de la Grădiniţa Ţăndărică încheie acest an şcolar cu satisfacţia unei munci de calitate, care a adus recunoaşterea celor din jur, mai ales a părinţilor, care au fost în permanenţă un partener cheie în viaţa grădiniţei. (IULIANA ALEXA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: