„English for hospitality”, proiect internaţional în cadrul „Erasmus+”

La Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a avut loc, la finele săptămânii trecute, Conferinţa internaţională „Gateway to CLIL”, eveniment de multiplicare desfăşurat în cadrul Proiectului „Erasmus+” – „English for hospitality”. Potrivit prof. Elena Florentina Sfichi, manager de proiect, acesta din urmă s-a desfăşurat în perioada 2017 – 2019, iar, în calitate de coordonator, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava a fost partener cu şcoli tehnologice din Europa, respectiv din Croaţia, Turcia, Italia, Grecia şi Portugalia. „Principalul obiectiv al proiectului a constat în promovarea învăţării integrate a disciplinelor de specialitate din domeniile turism şi gastronomie, precum şi a limbii engleze. Ne-am focusat pe situaţii concrete de învăţare, iar copiii au comunicat în limba engleză. În cadrul proiectului au avut loc mobilităţi la şcolile partenere, în total fiind implicaţi aproape 400 de elevi care au dobândit competenţe de comunicare în limba engleză”, a declarat prof. Elena Florentina Sfichi.

Conferinţa internaţională „Gateway to CLIL” şi-a propus promovarea modelului „CLIL” care presupune comunicarea, în limba engleză, în cadrul orelor curs de la disciplinele de turism şi gastronomie, „pentru a dezvolta aceste competenţe la elevi”. Invitate la conferinţă au fost Lidia Acostoaie, inspector de proiecte educaţionale, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava au participat prof. univ. dr. Carmen Năstase (decan), conf. univ. dr. Marian Lupan (prodecan) şi conf. univ. dr. Angela Albu. Un moment deosebit a fost cel prilejuit de prezenţa prof. Diego Varela Pedreira, de la Universitatea Corunia (Spania), care a susţinut, printr-o transmisiune în flux live EUROSCI Network, prelegerea „Importanţa învăţării integrate a conţinuturilor la disciplinele de specialitate şi a limbii engleze la liceu şi la universitate, pentru a face faţă provocărilor pieţei internaţionale a muncii”.

Manifestarea a inclus workshopuri care au dezvoltat tematica „CLIL”, acestea fiind coordonate de prof. dr. Iuliana Suciu de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, prof. Daniela Rotar, de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava şi prof. Alina Creţu, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava. La Conferinţa internaţională „Gateway to CLIL” au luat parte cadre didactice şi elevi de la unităţile de învăţământ din judeţ, cât şi de la cele din Europa. „Rezultatele proiectului au constat în două produse intelectuale promovate în cadrul conferinţei. Este vorba despre un canal yuotube English for Tourism and Hospitality Industry, pe care se regăsesc 131 de lecţii video filmate în cadrul şcolilor partenere şi care constituie resurse educaţionale extrem de valoroase în activitatea didactică. De asemenea, promovat a fost un ghid de bune practici intitulat English for Tourism and Gastronomy Industry, care conţine, de asemenea, exemple de bună practică de pe parcursul celor 2 ani de proiect”, a explicat prof. Elena Florentina Sfichi, manager de proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: