Flutur, după inaugurarea cursei Suceava-Memmingen:

Asta înseamnă să insişti, să ai parteneri adevăraţi, asta înseamnă pragmatismul german care înseamnă finalitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, luni, inaugurarea cursei Memmingen-Suceava pentru care autorităţile din Suceava şi din Schwaben au făcut demersuri încă de anul trecut.

Flutur a salutat „cu multă prietenie” delegaţia germană condusă de fostul preşedinte al regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, care a venit cu prima cursă Memmingen-Suceava, amintind că această cursă a fost „pusă la cale de noi în urmă cu un an”.

„Astăzi scriem o pagină de istorie la Suceava. Şi cei din nordul şi din sudul Bucovinei am aşteptat delegaţia germană din Schwaben cu prima cursă care leagă Bucovina de Germania, de Bavaria, de regiunea Schwaben”, a spus Flutur.

El a menţionat că foloseşte acest prilej pentru a-i mulţumi preşedintelui Jurgen Reichert pentru efortul făcut să avem această cursă.

„Vreau să-i mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru relaţia cu judeţul Suceava, cei 22 de ani de parteneriat. Pentru noi rămâne preşedintele nostru de suflet partener”, a spus Flutur.

El a subliniat că parteneriatul Suceava cu Schwaben a lăsat urme pozitive în relaţiile noastre.

Preşedintele Flutur a precizat că Jurgen Reichert a rămas un om activ şi a venit cu un program foarte încărcat şi că aşteaptă la începutul lunii august delegaţia cu noul preşedinte ales al regiunii Schwaben, la turneul de fotbal 4 regiuni pentru Europa.

Gheorghe Flutur a spus că deschiderea acestei curse aeriene arată că pragmatismul german înseamnă finalitate.

„Asta înseamnă să insişti, să ai parteneri adevăraţi, asta înseamnă pragmatismul german care înseamnă finalitate”, a spus Flutur.

El a subliniat că Aeroportul Suceava a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă şi că are acum 41 de curse pe săptămână, iar acum se lucrează la dublarea capacităţii terminalului.

„Miracolul vine din proiectele europene de modernizare a aeroportului şi pistei şi acesta este avantajul uriaş al ţării noastre că suntem ţară membră a Uniunii Europene”, a spus Flutur.

El a subliniat în acest context că poate cea mai importantă este prietenia dintre Suceava, Cernăuţi şi Regiunea Schwaben. (T.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: