Amenzi, avertismente şi retragerea de la comercializare de produse cosmetice expirate după controale făcute de inspectorii sanitari suceveni în luna mai

 Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a informat într-un comunicat de presă că inspectorii sanitari au efectuat în cursul lunii mai 750 de controale în urma cărora au aplicat 6 amenzi şi două avertismente.

El a spus că la obiectivele din categoria aliment au fost efectuate 147 de controale, din care 6 la producători şi ambalatori, un control la un distribuitor şi transportator, 92 la retaileri, 46 la unităţi din sectorul servicii alimentare, 2 la producători primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

Sădean a precizat că inspectorii sanitari au aplicat două amenzi în valoare totală de 3200 de lei pentru deficienţele constatate în unităţile alimentare controlate pentru neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii de funcţionare a spaţiilor frigorifice.

Medicul sucevean a menţionat că alte 603 controale au fost efectuate la obiectivele din categoria nonaliment, iar pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, respectiv 4 amenzi în valoare totală de 10.600 lei pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare în vigoare pentru zonele de locuit, comercializarea de produse cosmetice cu termen de valabilitate depăşit, furnizare de apă potabilă necorespunzătoare calitativ, precum şi 2 avertismente pentru neconformităţi în asigurarea unor spaţii corespunzătoare pentru depozitarea produselor alimentare în programul „Laptele şi cornul” şi nerespectarea normelor igienico-sanitare în vigoare pentru zonele de locuit.

Totodată, medicul Dinu Florin Sădean a declarat că una dintre sancţiuni a fost aplicată Primăriei Bosanci pentru furnizare de apă potabilă necorespunzătoare calitativ.

„Inspectorii sanitari au dispus retragerea de la comercializare a 30 de bucăţi de produse cosmetice, care aveau termenul de valabilitate depăşit, dintr-un magazin din Dorna Arini, unitatea fiind sancţionată şi cu amendă”, a explicat Sădean. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: