414 absolvenţi de clasa a VIII-a au absentat la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale 2019

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, marţi, că la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a au absentat 414 candidaţi.

Sursa citată a menţionat că la examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenii clasei a VIII-a s-au înscris 6586 de candidaţi, la prima probă scrisă prezentându-se 6172 de elevi.

Examenul este organizat în 158 de centre de examen, iar pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite două Centre zonale de evaluare, unul la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, iar celălalt la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava.

În cele două centre de evaluare vor fi evaluate lucrările dintr-un alt judeţ, iar tezele elevilor din judeţul Suceava vor fi corectate într-un judeţ desemnat de Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale.

Următoarea probă scrisă – la matematică – se va desfăşura în data de 20 iunie 2019.

De precizat este că la Comisia Judeţeană a Evaluării Naţionale 2019 s-au înregistrat 19 situaţii speciale, fiind aprobate cererile candidaţilor care au solicitat fie mărirea timpului destinat redactării lucrărilor, fie susţinerea lucrării în sală separată, fie dictarea conţinutului lucrărilor de către un profesor asistent, fie susţinerea probelor la domiciliu etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: