Prima Olimpiadă Naţională de Creativitate Ştiinţifică s-a deschis sâmbătă la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

Etapa naţională a Olimpiadei de Creativitate Ştiinţifică este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Societatea Ştiinţifică „Cygnus”- centru UNESCO, în perioada 15-20 iunie la Suceava şi Gura Humorului.

Prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector cu activitatea ştiinţifică al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi preşedinte al Comisiei Centrale a Olimpiadei Naţionale de Creativitate Ştiinţifică, a anunţat că Olimpiada de Creativitate Ştiinţifică se află la prima ediţie şi a fost înfiinţată la iniţiativa comună a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi Societăţii Ştiinţifice „Cygnus”- centru UNESCO, pentru a contribui la orientarea educaţiei naţionale către transformările profunde ce au loc într-o societate bazată pe cunoaştere şi către dezvoltarea competenţelor specifice creativităţii în domeniul ştiinţific şi tehnic la elevi.

Olimpiada de Creativitate Ştiinţifică este organizată pe două categorii, juniori (clasele a V-a – a VIII-a) şi seniori (clasele a IX-a – a XIII-a), având următoarele secţiuni tematice: Ştiinţe fundamentale; Ştiinţe aplicate; Tehnologia Informaţiei şi Robotică. Participarea la olimpiadă se desfăşoară în echipe de 2 sau 3 elevi, care vor intra în concurs cu un proiect sau un studiu din domeniul ştiinţific sau tehnic.

La etapa naţională s-au calificat 38 de echipe, numărul maxim permis de regulament, echipe care au în componenţă 99 de elevi proveniţi din 15 judeţe.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei a avut loc în data de 15 iunie, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Pe durata evenimentului, activităţile de prezentare şi jurizare a lucrărilor vor alterna cu activităţi de informare şi formare în domeniul inventicii şi educaţiei creative, precum şi cu programe culturale şi turistice în judeţul Suceava.

Elevii olimpici şi profesorii însoţitori vor participa şi la Târgul Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă pentru Tineret, ICE-USV (Innovation and Creative Education) precum şi la prezentările 10-InSTED (10-minute presentations about Innovation in Science, Technology, Engineering and Design), manifestări ce se vor desfăşura în perioada 18-19 iunie la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Festivitatea de premiere a Olimpiadei va avea loc în data de 19 iunie, începând cu ora 15, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, premiile oferite de Ministerul Educaţiei Naţionale fiind suplimentate de medalii, diplome şi premii oferite de organizatorii locali şi de OSF Global Services, sponsorul principal al Olimpiadei Naţionale de Creativitate Ştiinţifică.

Programul complet al Olimpiadei Naţionale de Creativitate Ştiinţifică poate fi consultat pe pagina web dedicată olimpiadei, la adresa https://www.isj.sv.edu.ro/oncs/index.php/program. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: