Performanţă internaţională a boxului fălticenean

Iată că Fălticeniul a ieşit pe arena internaţională la box. Şi nu oricum, ci cu un onorant loc întâi. Duminică, 16 iunie 2019, la Teţcani, Republica Moldova, a fost organizat un turneu internaţional de box. Au participat echipe din Ucraina, România şi Moldova. Echipa României a fost formată din pugiliştii a două cluburi, Botoşani şi Fălticeni, urbea de pe Şomuz trimiţându-l în luptă pe Eduard Muşet, de la clubul „Nada Florilor”, care a boxat la categoria 46 kg.

În vârstă de 13 ani, originar din comuna Baia, Eduard Muşet reuşeşte prin calităţile sale fizice şi tehnice, dar mai ales printr-o hotărâre impresionantă, un caracter de adevărat luptător, să confirme calea afirmării sale. Antrenat de dl Gheorghe Butnaru, un pugilist cu un palmares bogat în anii săi de glorie, vicecampion european, Eduard Muşet a devenit, sub îndrumarea sa, un exemplu de sportiv ce a crescut constant, obţinând rezultate din ce în ce mai bune. Luna trecută a urcat pe prima treaptă a podiumului la competiţia regională organizată în municipiul Roman, Memorialul „Barda Dumitru”. Acum a venit victorios din Basarabia.

„Trebuie să mărturisesc că tot efortul nostru nu ar fi avut finalitate dacă nu am fi primit sprijinul constant al unor oameni inimoşi, şi mă refer în special la dl Andi Stan, patronul Romfour, care ne asigură mijloacele de transport necesare pentru deplasările noastre”, a ţinut să precizeze dl Gheorghe Butnaru. „Această victorie ne motivează şi ştim că trebuie să muncim mai mult, pentru că se apropie Cupa României la box cadeţi, de unde vrem să venim cu medalii cât mai preţioase”, a mai adăugat acesta.

Un onorant loc întâi în prima sa competiţie internaţională este o treaptă importantă în calea afirmării sale, dar Eduard Muşet este pe deplin conştient că drumul său nu se opreşte aici şi trebuie să mai curgă multă transpiraţie pe umerii săi pentru a culege în continuare lauri. Îi dorim succes! (GABRIEL TODICĂ)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: