Cum să foloseşti corect un credit rapid

Creditul rapid este cea mai simplă soluţie pe care te poţi baza dacă ai nevoie de bani şi din altă parte nu-i poţi obţine. Simplitatea procesului de acordare şi rapiditatea cu care procedura de creditare se desfăşoară fac ca aceste modalităţi de împrumut să fie de un real ajutor în momentele în  care treci printr-o situaţie financiară nu tocmai roz şi ai nevoie de bani pentru lucruri ce nu pot suporta amânare: situaţii medicale urgente, defecţiuni, probleme neprevăzute.

Condus de dorinţa de a găsi cât mai repede rezolvare la problemele tale şi fericit că în sfârşit soluţia a apărut, ai grijă în ce condiţii obţii creditul. Care sunt costurile reale ale unui împrumut  şi care este suma de creditare pentru care este cel mai recomandat să optezi, ţinând cont de veniturile tale totale lunare. Folosit cum trebuie, creditul rapid este o soluţie de moment excelentă, însă dacă acţionezi cu neglijenţă, costurile totale pot fi mai mari decât ai crezut iniţial.

Ce presupune folosirea corectă a unui credit simplu

Înainte de a definitiva documentele obţinerii unui credit rapid trebuie să te gândeşti foarte bine la condiţiile în care îl accesezi şi să găseşti răspunsul la următoarele întrebări:

Ai nevoie cu adevărat de acest credit?

În general, oamenii împrumută bani pentru a achiziţiona diferite produse sau servicii. În general, oamenii împrumută bani pentru a achiziționa diferite produse sau servicii, însă nu tot timpul utilizează banii într-un scop ce nu suportă amânare.

Prin urmare, apelează la un credit rapid pentru a utiliza banii într-un scop ce nu suportă amânare. Chiar dacă pentru moment ţi se poate părea o idee bună să faci un împrumut rapid pentru a pleca în vacanţă sau a-ţi cumpăra un telefon de ultima generaţie, vei ajunge în scurt timp la concluzia că nu a fost cea mai inspirată idee.

Care sunt condiţiile în care obţii acest credit?

Înainte de a semna actele trebuie să ştii exact toate informaţiile legate de comisioane, dobânda anuală efectivă, rate, perioada de rambursare etc. De asemenea, trebuie să afli care sunt penalizările practicate în situaţia în care se întâmplă să întârzii cu plata ratei.

Cum faci să-ti plătești lunar rata?

Chiar dacă rata lunară este reprezentată de o sumă destul de mică, trebuie să ai în vedere faptul că acesta este un cost lunar de acum înainte. Astfel, cel mai bine ar fi să-ţi faci un buget de venituri şi cheltuieli lunare, astfel încât să ştii cum poţi să rezervi această sumă. Gândeşte-te la ce cheltuieli poţi renunţa. Ideal ar fi dacă poţi să găseşti o activitate de câteva ore săptămânal în urma căreia să acoperi aceste costuri. Poţi lua în calcul un job part-time la domiciliu sau realizarea diverselor produse hand-made.

Cât de mare este recomandat să fie împrumutul tău?

Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este suma pe care o împrumuţi. Sumă care trebuie să fie exact cât ai nevoie, nu mai mult, și cât poți să rambursezi. Banii în plus se vor cheltui repede, însă rata va rămâne aceeaşi o perioadă destul de mare.

Contractarea unui împrumut rapid, indiferent de mărimea lui, este o decizie foarte importantă asupra căreia trebuie să te informezi temeinic. După ce te-ai asigurat că iei decizia cea mai bună  şi că vei utiliza creditul rapid într-un mod foarte responsabil, nu-ţi rămâne decât să te bucuri că ai găsit această oportunitate de a-ţi rezolva problemele financiare.

Infografic
(sursa: mrfinance.ro)

credit-rapid-infografic

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: