Luna trecută

13 angajatori au fost sancţionaţi pentru muncă nedeclarată cu amenzi totalizând 120.000 lei

> În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM Suceava au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale, însumând 27.000 de lei

 În luna mai a anului 2019, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au avut 313 de acţiuni de control, dintre care 235 în domeniul relaţiilor de muncă, iar 78 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă. Conform inspectorului-şef Romeo Butnariu, în baza deficienţelor constatate inspectorii din subordine au dat 127 de amenzi, în valoare totală de 183.000 lei. În domeniul relaţiilor au fost făcute 235 de verificări, acestea lăsându-se cu 57 de amenzi totalizând 156.000 lei. Pe durata lunii trecute, inspectorii de muncă au depistat 22 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, dintre care 8 ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor până cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, 11 persoane care erau la serviciu fără contract individual de muncă, în timp ce 3 persoane lucrau în afara programului stabilit prin contract cu timp parţial. Şeful ITM Suceava arată că pentru muncă nedeclarată au fost sancţionaţi 13 angajatori, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la 120.000 lei. Alături de cele menţionate, controlorii au mai depistat nereguli privind netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor, cât şi deficienţe cu referire la nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, a obligaţiei de a ţine evidenţa orelor prestate de către fiecare salariat, a celei de acordare a concediului de odihnă, dar şi a repausului săptămânal.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au efectuat 78 de controale, descinderile la agenţii economici concretizându-se în 70 de sancţiuni contravenţionale însumând de 27.000 de lei. Printre deficienţele constatate, inspectorul-şef Romeo Butnariu a enumerat lipsa semnalizărilor de securitate şi a echipamentului individual de protecţie, necomunicarea evenimentelor produse şi necercetarea evenimentelor produse, dar şi inexistenţa autorizării din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: