PSD Suceava se va întruni în conferinţă judeţeană extraordinară pentru desemnarea celor 106 delegaţi la Congresul PSD din 29 iunie

PSD Suceava va organiza săptămâna viitoare o conferinţă judeţeană extraordinară pentru desemnarea delegaţilor organizaţiei judeţene pentru congresul extraordinar al partidului din 29 iunie.

Preşedintele organizaţiei judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat pentru News Bucovina după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx) că la congresul extraordinar din 29 iunie, organizaţia judeţeană suceveană va avea 106 delegaţi.

El a apreciat că este un număr semnificativ de delegaţi în condiţiile în care la congres vor fi 3.500-4000 de delegaţi din toată ţara.

Senatorul Ioan Stan a mai spus că în cadrul Congresului extraordinar al PSD se vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului, urmând ca celelalte funcţii de conducere să fie alese în cadrul unui congres ordinar.

Singurul candidat pentru preşedinţia PSD anunţat până acum este premierul Viorica Dăncilă, care deţine şi funcţia de preşedinte interimar.

PSD a decis în CEx ca fiecare filială să aibă acelaşi număr de delagaţi pe care l-a avut la precedentul congres. Totoată, se va modifica Statutul PSD astfel încât preşedintele formaţiunii să fie ales de delegaţi şi nu prin vot la care să participe toţi membrii partidului.

PSD a decis organizarea unui Congres extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri după ce liderului formaţiunii, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu executare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: