Primăria Suceava continuă să aplice marcaje rutiere suplimentare

> Lucian Harşovschi: Încercăm prin diverse mijloace să contribuim la fluidizarea traficului

Primăria Suceava a aplicat un nou marcaj de delimitare a locului de intersecţie între strada Mărăşeşti şi bulevardul 1 Mai, în zona parcului Pictor Vladimir Florea, după ce un asemenea marcaj a fost aplicat pe bulevardul George Enescu la intersecţia cu Aleea Lalelelor.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a explicat că asemenea marcaje indică faptul că pe zona caroiată se interzice intrarea dacă semaforul are culoarea roşie pentru a permite astfel celoralalte maşini să poată pătrunde în intersecţie şi a debloca traficul.

El a spus că liniile diagonale încrucişate cuprinse într-un contur delimitează în intersecţie locul de intersectare a carosabilelor drumurilor.

Viceprimarul a precizat că, potrivit Codului rutier, „este interzisă intrarea pe marcaj în cazul în care semnalul semaforului în direcţia de mers interzice deplasarea sau circulaţia este blocată, ca urmare conducătorul fiind forţat să oprească pe acest marcaj”.

Lucian Harşovschi a menţionat că asemenea delimitări vor fi aplicate şi în alte zone ale oraşului.

Totodată, el spune că la fluidizarea traficului pot contribui şi şoferii care să acţioneze după regula fermoarului, care presupune că atunci când se intră într-o intersecţie şi zona este aglomerată, cei care au prioritate să permită şi celor care nu au prioritate să pătrundă, şi se trece pe rând, câte o maşină dintr-o parte, şi una din cealaltă parte. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: