Noul ambulatoriu al Spitalului Judeţean Suceava urmează să devină funcţional în septembrie-octombrie

> Vasile Rîmbu: Va fi, probabil, cel mai modern şi utilat ambulatoriu integrat din ţară

Început în luna noiembrie a anului trecut, noul ambulatoriu al Spitalului Judeţean Suceava este ridicat şi finisat exterior, urmând să se continue amenajarea interioară, să fie dotat şi să devină funcţional în septembrie-octombrie.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că Suceava va avea unul dintre cele mai moderne şi utile ambulatorii integrate din ţară.

El a menţionat că în Ambulatoriul SJU Suceava se va asigura confort maxim pentru pacienţi, dar şi servicii medicale performante.

Ambulatoriul integrat al SJU Suceava va avea peste 4000 mp de construcţii (demisol, parter şi patru etaje), valoarea investiţiei fiind de 8,2 milioane de euro.

Totodată, urmează să fie amenajată şi o parcare de 50 de locuri, şi spaţii verzi şi împrejmuire.

Lucrarea a început cu finanţarea CJ Suceava şi a SJU Suceava, iar de la sfârşitul anului trecut a intrat pe finanţare europeană, prin POR 2014 – 2020.

La inaugurarea lucrărilor, în noiembrie 2018, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, anunţa că se va construi un ambulatoriu cu 25 de secţii, cu internare de zi, după modelul AKH Viena.

Preşedintele CJ anunţa ulterior că, pentru dotări, administraţia judeţeană va aloca două milioane de euro, iar în construcţie va fi extins platoul tehnic şi va fi dotat cu un scintigraf pentru diagnosticarea unei plaje extinse de afecţiuni structurale sau patologice.

„Mutăm aici 90% din ambulatoriul din spital, care este insuficient” a menţionat atunci preşedintele CJ Suceava, care a explicat că dacă în 2009 la ambulatoriul SJU Suceava se prezentau anual 47.000 de persoane, acum se prezintă anual peste 200.000 de pacienţi, estimându-se că numărul va creşte spre 300.000, fiind vorba de persoane atât din judeţul nostru, cât şi din cele limitrofe.

„Construim de fapt o policlinică cu cea mai nouă tehnică” a spus Flutur.

El a precizat că ambulatoriul integrat va avea un program de şapte ore, dar se lua în calcul ca, după orele de program, medicii să poată efectua consultaţii contra cost. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Stima Domnule Director al publicatiei Crai Nou,va trimit si Dvs o semnalare facuta DSP Suceava, cu rugamintea sa faceti cunoscut populatiei Sucevei si in felul acesta sa fie si avizata de posibile pericole!

  Către Direcţia de Sănătate Publică Suceava
  În atenţia Doamnei Director

  Doresc să vă informez pe această cale o întâmplare neplăcută şi chiar periculoasă în data de vineri 14 iunie 2019, fiind vorba de o situaţie care vizează chiar sănătatea publică, cu speranţa că veti lua măsuri pentru a preîntâmpina sau reduce asemenea evenimente neplăcute. Despre ce este vorba? La data menţionată, în jurul orei 11, fiind grăbită să ajung la o destinaţie, am luat din staţia de taxi din faţa Policlinicii Areni, un taxi, primul din cele 3, urcându-mă în spate ca de obicei. Nici bine nu i-am comunicat taximetristului adresa de destinaţie că a plecat cu viteză iar ulterior m-a abordat cu un limbaj ciudat, acuzând femeile care fac copii, ca sunt curve, spunand ca el ar ucide toţii copiii, întrebându-mă dacă am copii…Uitându-mă mai atent la individ am observat un tip neîngrijit, lăţos, şi m-am speriat foarte tare. Nu ştiam cum să reacţionez, voiam să dau telefon la poliţie sau la soţ dar îmi era teama, voiam să fac semne pe geam poate se sesizează cineva…Am trăit momente de panică, chiar de groază! Am scăpat cu bine, dar nu doresc şi alte persoane să treacă prin aşa ceva, mai ales femeile. Mă întreb dacă asemenea indivizi cu un asemenea comportament au dreptul să conducă, dacă Poliţia le-a dat autorizaţie, sau poate nu-i pasă sau poate nu au nici permis de conducere! Mă adresez Dvs. ca din câte ştiu aveţi atribuţii pe linia sănătăţii publice, sau dacă nu veţi întreprinde măsuri pentru a preveni situaţii similare. Aş face o plângere la Poliţie dar soţul m-a determinat să nu fac aşa ceva întrucât mă pun în pericol, aşa că am recurs la această cale. Am reuşi la coborâre să reţin numărul de înmatriculare respectiv SV 01 DDF cu nr de taxi S 149. Sper să fi reţinut bine!

  Cu încrederea că veţi întreprinde măsuri cu privire la cele semnalate vă mulţumesc anticipat.

  17 iunie 2019 Cristina

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: