Despre copiii musafiri

Mă sună din ţară şi, fără să vreau, ca de fiecare dată când vorbim, vizualizez planiglobul. De obicei e undeva sus, sus de tot, de-acasă de la el mi se pare că nu e tare mult până la pol. Mă doare depărtarea aia, tare. De data asta e bine, distanţa e mult mai mică şi ascultându-l parcă e în cameră alăturată, atât de bine se aude! Sau mi se pare mie?

Mă întreabă ce fac. Ce să fac, uite, bine. Am fost prin magazine, am cumpărat mai toate de pe listă şi am venit acasă. Am de gând să mă închid o oră, două în bucătărie, dar întâi fac puţin curat, şterg praful, din astea. Curat, lunea, de ce?, râde el. Cum, de ce? Că, nu-i aşa, îmi vin musafiri. „Mama, păi eu sunt musafir?”

Ne-au devenit copiii musafiri.

Sufletul e gata să-i primească oricând. Casa, însă, o pregătim pentru vizita lor ca pentru musafiri importanţi. O împrospătăm, pe ici, pe colo, schimbăm lenjeria şi prosoapele, să miroase totul a curat.

Umplem frigiderul deşi acolo, în ţările lor, s-au învăţat să mănânce altfel şi rămâne mâncarea neatinsă, de multe ori. Şi-i tot întrebăm, iar şi iar, ce-ar vrea să le pregătim bun. Ciupesc, de poftă, din una, din cealaltă şi apoi comandă la restaurant supă cremă de brocoli. Din aia de care nu facem niciodată acasă.

Umblăm, dimineaţa, tiptil prin casă, că dorm mai târziu, sunt în concediu doar. Şi întredeschidem, uşor, uşa de la camera lor, să-i privim pierduţi în somn.

Stăm, seara, târziu, să-i aşteptăm de pe unde vin, să mai petrecem o jumătate de oră împreună. Şi să întrebăm, din nou, dacă nu vor să mănânce ceva.

Copiii noştri, cei mai de preţ musafiri. Stăpânii tuturor odăilor inimii noastre.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: