Cinci grădiniţe, 3,2 milioane euro finanţare nerambursabilă, 475 de zâmbete

SONY DSC

> În Vicovu de Sus se va construi o gradiniţă cu program prelungit la Bivolărie

 Cinci proiecte în valoare de 3,2 milioane euro, care vizează construcţia sau extinderea unor grădiniţe în care vor învăţa 475 de copii, vor beneficia de finanţare prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Contractele de finanţare au fost semnate pe 12 iunie, la sediul ADR Nord-Est din Piatra Neamţ, între Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est, şi primarii din Stănişeşti (Bacău), Vicovu de Sus (Suceava), Târgu Frumos (Iaşi) şi Bârlad (Vaslui), iniţiatori ai proiectelor.

„Infrastructura educaţională este esenţială pentru dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru educaţia acestora, în vederea construirii şi dezvoltării de abilităţi sociale şi a capacităţii de integrare socială, dar insuficienţa spaţiilor de desfăşurare a activităţilor de învăţământ preşcolar nu mai e o noutate.

În spiritul înţelegerii acestui fenomen, investiţiile prevăzute în cadrul Programului Operaţional Regional (Regio) 2014 – 2020 au permis autorităţilor locale din România să depună proiecte pentru construcţia/reabilitarea/modernizarea/extinderea/echiparea infrastructurii pentru educaţia timpurie – educaţionale antepreşcolare şi preşcolară (creşe şi grădiniţe)” se precizează într-un comunicat de presă al ADR Nord-Est.

În oraşul Vicovu de Sus, prin Gheorghe Schipor, primar, s-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Construire gradiniţă cu program prelungit în localitatea Bivolărie”.

Proiectul propune construirea unei grădiniţe cu program prelungit, care să asigure spaţiul educaţional necesar pentru 60 de copii, dar şi asigurarea unei baze logistice de resurse materiale şi didactice, adecvate practicării unui proces instructiv-educativ de calitate. Valoarea finanţării nerambursabile este de 452.110 euro.

„Mă bucur mult când văd panourile Regio acolo unde este cea mai mare nevoie de investiţii. Iar în educaţie, fără dubiu, trebuie să investim, atât în asigurarea infrastructurii, cât şi în schimbarea paradigmei şi stimularea creativităţii. Proiectele pentru care am semnat azi contracte de finanţare vor avea un impact semnificativ asupra comunităţilor în care se implementează. Avem obligaţia să oferim copiilor dreptul la viitor, iar aceste investiţii sunt doar câţiva paşi timizi, dar necesari pentru asta. Munca noastră, a ADR Nord-Est, va trece dincolo de asta, spre încurajarea proceselor educaţionale moderne” a declarat Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: