Spectacol omagial

Cu binecuvântarea şi în prezenţa ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, joi, 6 iunie 2019, de sărbătoarea Înălţării Domnului, pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei a avut loc spectacolul de interpretare corală şi recitări, intitulat „Poezie şi cântec românesc”.

Concertul tradiţional de Ziua Eroilor, aflat la a XVIII-a ediţie suceveană, a întrunit participarea mai multor formaţii corale de copii şi tineret din judeţ, ca de exemplu: Corul ASCOR, Corul Parohiei „Sf. Andrei” Burdujeni, Corul Şcolii Gimnaziale „Sf. Ioan cel Nou”, Corul Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei” Suceava etc.

Ca moment de excepţie în timpul spectacolului s-a remarcat evoluţia artistică vocal-instrumentală a grupurilor reunite „Bogdan Vodă” din Rădăuţi şi „Luca Arbore” din Parohia Arbore.

Diversitatea cântecelor patriotice, acurateţea recitărilor şi costumul popular pe care l-au purtat majoritatea tinerilor artişti au fost tot atâtea prilejuri de încântare, apreciere şi bucurie pentru spectatori. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: