Prefectura Suceava:

Inundaţiile au provocat, în ultima săptămână, pagube de peste 18 milioane de lei

> A fost deteriorată o casă şi au fost afectate două poduri, dar şi podeţe, punţi, drumuri comunale ori străzi

O nouă evaluare a pagubelor produse de inundaţii a fost realizată ieri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, care a avizat raportul cuprinzând situaţiile intervenite în judeţ din data de 6 iunie.

Astfel, din data menţionată, inundaţiile au afectat 15 unităţi administrativ-teritoriale cu 25 localităţi, valoarea totală a pagubelor produse fiind de 18,705 milioane lei.

Potrivit raportului, au fost deteriorate o casă, două poduri, 12 podeţe, trei punţi, 51 km drum comunal, 14,68 km de străzi. De asemenea, s-au mai produs colmatări sau deteriorări ale cursurilor de apă cadastrale în zonele în care sunt în pericol iminent locuinţe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicaţie rutieră, feroviară ş.a.

Pentru evaluarea şi inventarierea pagubelor şi distrugerilor provocate de creşterea temperaturilor, căderile abundente de precipitaţii şi efectele ulterioare, începând cu 6 iunie a.c., prin ordin de prefect s-au constitut două comisii de evaluare a pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, fiind întocmite 15 procese-verbale şi trei note de constatare.

Prefectura Judeţului Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava vor iniţia un proiect de hotărâre de guvern în vederea obţinerii unor despăgubiri pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii, începând din data 28 mai a.c., precizează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: