Vicepreşedintele regional PNL Ioan Bălan, în Parlament:

În 26 mai, PSD a fost grav rănit, nu şi înfrânt !

Acum doar îşi tratează rănile şi se gândeşte cum să fie şi mai toxic pentru ţară decât a fost în ultimii 30 de ani

 Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a transmis, miercuri, în Parlament, printr-o declaraţie politică, nevoia actualei opoziţii să câştige următoarele trei tururi de alegeri, pentru a trimite PSD în istoria neagră a ţării, pentru că acum PSD se gândeşte cum să fie mai toxic.

„Cine crede că PSD a fost aruncat definitiv în istorie îşi face mari iluzii! În 26 mai, PSD a fost grav rănit, nu şi înfrânt! Acum doar îşi tratează rănile şi se gândeşte cum să fie şi mai toxic pentru ţară decât a fost în ultimii 30 de ani. Trebuie să privim realitatea în faţă şi să vedem cum PSD, chiar şi după ce a fost bătut crunt în alegeri, continuă să conducă Parlamentul, conduce Guvernul, conduce toată administraţia centrală şi instituţii autonome, conduce mai mult de jumătate din acea parte ineficientă şi subdezvoltată a administraţiei locale. Aşadar, 26 mai a fost o victorie de etapă, pentru că PSD a reuşit să acapareze tot statul român, de sus şi până jos, prin politizarea tuturor funcţiilor din statul român” a spus deputatul liberal.

El a arătat că deşi PNL a reuşit o victorie istorică la alegerile europarlamentare şi la referendumul iniţiat de preşedinte, PSD continuă să fie partidul-stat care este găsit în tot şi în toate.

„Ca să scăpăm de PSD, va trebui să repetăm votul din 26 mai şi la alegerile prezidenţiale din acest an şi la cele locale din vara viitoare, dar şi la cele parlamentare de peste un an şi jumătate. Abia atunci vom putea respira uşuraţi că am scăpat ţara de această povară toxică” a spus Bălan.

El a arătat că a ironizat că nici soarele nu mai răsare dacă PSD va fi dat jos de la guvernare, bazându-se pe „şantajul ordinar, de manieră interlopă, pe care liderii acestui partid toxic îl proferează constant la adresa cetăţenilor români, care au dat o lecţie usturătoare celor din PSD”.

Bălan a amintit ceea ce a spus un deputat PSD, că „medicii să dea banii înapoi!”, invitându-i pe puţinii medici care au mai rămas în ţară să plece şi ei peste hotare, doar pentru că PSD-ul nu mai este acceptat de români.

„Fermierii să dea subvenţia înapoi!” este un alt şantaj mizerabil venit tot din partea PSD-iştilor nervoşi pentru că oamenii s-au săturat de ei. „Pensionarii nu îşi vor mai primi majorările de pensii la care au dreptul!”, pentru că aceştia nu au mai acceptat să fie umiliţi cu creşteri ale pensiilor mai mici decât creşterea preţurilor. Românii nu mai au niciun dubiu în legătură cu faptul că România a stat atâta vreme pe loc din cauză că a fost condusă mai bine de 22 de ani de PSD. Cu PSD la guvernare, ţara noastră a pierdut şansa de a se dezvolta în perioade de creştere economică şi a ratat oportunitatea modernizării drumurilor, reţelelor de utilităţi, a şcolilor şi spitalelor cu ajutorul fondurilor europene. Destinul a făcut ca acest partid, moştenitor până în măduva oaselor a metehnelor din vechiul regim, să guverneze numai în perioade de creştere economică, pe care le-au compromis şi au lăsat în urma lor o ţară şi mai săracă şi mai îndatorată” a spus Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean a mai declarat că nimeni nu şi-a imaginat că după ultimii 7 ani de guvernare PSD-istă ţări mai slab dezvoltate au depăşit România, cum ar fi de pildă Bulgaria şi Serbia.

„Serbia a construit autostrăzi, deşi nu are încă dreptul de a folosi bani gratuiţi de la UE. Bulgaria nu mai este săracul Europei, pentru că în spatele său se află România, cu două regiuni, cele mai sărace din Uniunea Europeană, adică Moldova de nord şi Oltenia” a declarat Ioan Bălan.

El s-a întrebat cine poate să mai aibă încredere în PSD, „gaşcă de incompetenţi, uniţi doar de interese pentru bunăstarea lor personală”, atâta vreme cât nu dau jos din braţe politica minciunii.

„Se laudă că «au scos ţara din noroaie» şi populaţia din sărăcie, în vreme ce România continuă să fie ţara cu cei mai puţini kilometri de autostradă, cu cele mai multe drumuri de pământ şi cu cei mai mulţi cetăţeni săraci sau care se află în risc de sărăcie. Aşadar, dacă vrem să scăpăm de această năpastă, va trebui să ne mobilizăm şi la următoarele trei rânduri de alegeri să trimitem PSD definitiv în istoria neagră a ţării” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: