Parohia Rotunda

Concursul „Răsună toaca-n cer”

Duminică, 9 iunie 2019, Parohia Rotunda din oraşul Liteni, Protopopiatul Fălticeni, a organizat, sub oblăduirea preotului paroh Mihai Ursuleasa şi a diaconului Adrian Ursuleasa, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, festivalul-concurs de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer“, ediţia a IX-a.

La concurs au fost înscrişi 55 de copii din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Braşov. Aceştia au concurat la 4 categorii: categoria 3-6 ani, categoria clasele I-IV, clasele V-VIII, şi categoria tinerilor din liceu şi studenţi. La finalul concursului, cât timp juriul a deliberat, Grupul de copii „Anastasis” din Joldeşti (jud. Botoşani) a oferit publicului un repertoriu de pricesne şi cântece patriotice.

Prin organizarea acestui concurs se doreşte apropierea copiilor de biserică, în perioada vacanţei de vară. Pentru buna organizare a evenimentului, Parohia Rotunda a avut susţinere din partea Centrului Cultural Bucovina, reprezentat de doamna muzicolog Constanţa Cristescu, a maicii Marina Ţurcanu, stareţa Mănăstirii Probota, din partea Protoieriei Fălticeni, prin pr. protopop Adrian Dulgheru, a restaurantului „Regal Gold” din Fălticeni, din partea Primăriei Liteni, prin persoana primarului Tomiţă Onisei şi, nu în ultimul rând, din partea familiilor Purnichi, Dincu si Maniliuc din oraşul Liteni.

„Le mulţumim tuturor celor care sprijină organizarea acestui concurs, care creşte în valoare şi număr de participanţi de la an la an. Mulţumiri aducem în special „Centrului Cultural Bucovina”, Mănăstirii Probota, Primăriei Liteni, familiilor Purnichi, Dincu şi Maniliuc, şi restaurantului „Regal Gold” din Fălticeni – care ne-a ajutat cu masa copiilor”, a precizat parohul Mihai Ursuleasa.

Organizatorii au oferit premii constând în bani, medalii, diplome şi dulciuri. Din juriu au făcut parte: muzicologul Constanţa Cristescu – Centrul Cultural Bucovina, Arhidiaconul Plamadă Vasile, Arhidiaconul Ciprian Ursuleasa – slujitor la Catedrala din Gura Humorului. (C.P.)

Câştigătorii din acest an sunt:

 Premiul special: Ştefan Matei (din Dumbrăveni)

> categoria 3-6 ani

premiul I : Neamţu Matei (din Rotunda);

premiul II: Nemţan Nisioiu Ioan (Câmpulung);

premiul III: Jaba Ionuţ Rafael (din Rotunda);

> categoria clasele I-IV

premiul I: Crăciun Iustinian (Hârlău);

premiul al II– lea: Irimia Ştefan ( Poiana Vorona);

premiul al II-lea: Cheptea Matei (Făgăraş, Braşov);

> categoria clasele V-VIII

premiul I: Ştefan Silviu (Dumbrăveni) şi Irimia Constantin (Poiana Vorona);

premiul al II-lea: Gănuţ Daniel (Rotunda) şi Murgoci Severian (Siliştea Nouă);

premiul al III-lea: Nemţan Nisioiu George (Câmpulung);

> categoria elevi de liceu si studenţi

premiul I : Niculăescu Valentin (Vorona Mare);

premiul al II-lea: Tulbure Sergiu (Rădăşeni);

premiul al III-lea: Spătaru Marin (Mesteacăn, Botoşani).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: