Au rămas fără acoperiş deasupra capului

Două familii din comunele Dumbrăveni şi Botoşana au rămas fără acoperiş deasupra capului, la doar câteva ore una faţă de cealaltă, după ce casele de locuit ridicate în bătăturile gospodăriilor le-au fost distruse de flăcări în după-amiaza zilei de miercuri şi joi dimineaţă.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrăveni, au intervenit miercuri cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Dumbrăveni. La sosirea lor, ardeau generalizat un adăpost de animale şi acoperişul casei de locuit, cu pericol de propagare a flăcărilor la construcţiile învecinate. În ciuda efortului susţinut depus de pompieri, focul a mistuit adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, acoperişul casei pe alţi 40 mp şi bunuri gospodăreşti, degradând serios pereţii, planşeul şi pardoseala locuinţei. Cercetările efectuate ulterior au dus la concluzia că tot necazul a pornit din adăpostul de animale, cel mai probabil prin efectul termic generat de o lampă (bec) de încălzire cu infraroşu folosit de proprietarii gospodăriei pentru creşterea puilor.

Joi, cu puţin timp înainte de ora 7, pompierii militari ai Gărzilor de Intervenţie Solca şi Gura Humorului au fost solicitaţi în ajutor după ce flăcări violente au înghiţit o locuinţă situată pe raza comunei Botoşana. În sprijinul salvatorilor militari au sărit şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşana. Nu mai puţin de patru autospeciale de stingere au fost folosite pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la casa de locuit formată din parter şi mansardă, situată în apropierea şcolii gimnaziale din localitate. Până la sosirea echipajelor, flăcările înghiţiseră deja acoperişul casei, construit din lemn şi acoperit cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare a acestora la întreaga gospodărie şi la casele învecinate. Au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi bunurile casnice, degradându-se pereţii portanţi şi tavanul construcţiei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit produs la conductor electric defect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: