Acţiuni poliţieneşti pentru combaterea delictelor silvice

 În perioada 3 – 9 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au organizat acţiuni punctuale pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării şi prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 41 de controale, fiind aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 59.710 lei. Poliţiştii au confiscat 62,92 mc material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, în valoare de 39.110 lei, şi au indisponibilizat un autovehicul folosit la comiterea ilegalităţilor silvice, în valoare de 20.000 lei, ne informează IPJ Suceava. Exemplu:

La data de 3 iunie, ora 18.30, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, în comuna Vadu Moldovei, un ansamblu rutier cu semiremorcă condus de un bărbat de 30 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care transporta material lemnos. „Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea unor transporturi repetate folosind acelaşi aviz de însoţire, poliţiştii au efectuat cercetări, stabilind că ansamblul rutier a efectuat transporturi atât la data de 2.06.2019, cât şi la data de 3.06.2019, în baza aceluiaşi aviz. Astfel, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta 48,95 mc cherestea de esenţă răşinoase şi nu 45,35 mc, conform avizului de însoţire prezentat de conducătorul auto” ni s-a precizat. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale cu sediul în comuna Stulpicani emitentă a documentelor şi confiscarea materialului lemnos în valoare de 31.279 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: