11 iunie, Ziua Porţilor Deschise în Direcţia Silvică

> „Ei sunt speranţa şi viitorul nostru” a spus despre copiii vizitatori ing. George Celsie

Mii de copiii au fost, marţi, oaspeţii Direcţiei Silvice Suceava, în Ziua Porţilor Deschise, organizată atât la sediul administrativ din municipiul Suceava, cât şi la instituţiile din teritoriu.

La sediul administrativ au venit în vizită şi elevi ai Centrului Educaţional ECCE, întâmpinaţi fiind de mai mulţi reprezentanţi ai instituţiei.

Copiii, unii de vârste foarte mici chiar, au aflat de la inginerul silvic Horia Grozavu despre fondul cinegetic al Bucovinei, despre animalele, care mai de care mai minunate, din pădurile noastre şi despre obligaţia tuturor de a respecta şi proteja mediul natural.

„Lecţia” inginerului silvic a avut mult succes, pentru că a fost susţinută de expoziţia cinegetică permanentă din holul Direcţiei Silvice, unde copii au putut vedea şi afla informaţii despre urşi, lupi, vulpi, cerbi, jderi, mistreţi, păsări sălbatice şi alte vietăţi din pădurile judeţului, păduri bogate, minunate, sălbatice sau prietenoase, care trebuie protejate cu orice preţ.

La finalul vizitei copiii au realizat, folosind tehnica origami, brăduţi din hârtie, pe care i-au luat acasă.

Practic, toate cele 24 de ocoale silvice ale judeţului Suceava au organizat marţi acţiuni unele direct în pădure, altele în domenii adiacente silviculturii.

Dacă la OS Pojorâta, de exemplu, elevii au fost la păstrăvărie şi au aflat despre piscicultură în general şi despre creşterea păstrăvului în special, la OS Vama, cei mici şi mai măricei au participat la acţiuni legate de activităţile specifice ocolului şi de cele organizate în această primăvară, în Luna Pădurilor.

„Ei sunt speranţa şi viitorul nostru. Contăm pe ei că vor duce mai departe ideea de pădure, de respect pentru natură, ideea de viaţă, ideea de mai bine pe pământ. Printre copiii care ne-au vizitat de Ziua Porţilor Deschise sunt mulţi care au participat deja la acţiunile noastre de plantare. La unele ocoale, copiii au plantat arbori, şi-au pus numele pe câte un puiet şi s-au angajat ca în fiecare an să vină să vadă cât a crescut. Practic copii au înfiat câte un arbore” a spus ing. George Celsie.

DS Suceava organizează de ani buni Ziua Porţilor Deschise, asumându-şi această manifestare ca pe o misiune de credinţă. Este ocazia perfectă de a inocula copiilor şi tinerilor grija pentru natură, pentru bogăţiile ei şi pentru tot ceea ce ea, generoasă, le oferă celor care o respectă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: