Lupte greco-romane, juniori III

Trei medalii pentru sportivii suceveni la Campionatele Naţionale

Tinerii luptători suceveni de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava şi de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru, au participat zilele trecute la finalele Campionatului Naţional individual de lupte greco-romane pentru juniori III de la Tulcea, competiţie la care au câştigat patru medalii.

Astfel, de la CSM Suceava, Ştefan Bălan, pregătit de antrenorul Daniel Ciubotaru, a adus delegaţiei sucevene singura medalie de aur, la categoria 44 kg. Ştefan a avut cel mai greu meci în semifinale, în care a fost condus cu 6–0 de un adversar de la Dinamo, dar în ultimele 24 de secunde a reuşit un tur de cap şi a câştigat prin tuş, asigurându-şi accesul în finala mare, una ce a fost foarte echilibrată şi pe care a câştigat-o cu scorul de 4 – 3 în faţa unui botoşănean. Un alt sportiv pregătit de Daniel Ciubotaru la CSM Suceava, Iulian Felix Dediu, a luptat la o categorie superioară şi a reuşit să câştige medalia de bronz la 57 kg, el luptând de obicei la 52 kg.

De la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, Paul Moroşan, pregătit de antrenorul Valerică Gherasim, a reuşit să câştige medalia de bronz la categoria 48 kg. Tot de la LPS Suceava, Tristan Bănică, pregătit de antrenorul Andrei Bolohan, a luptat la o categorie cu nu mai puţin de 22 de concurenţi şi a terminat în final pe locul III, iar Georgian Straton s-a clasat al V-lea, la 41 kg.

„Liceul cu Program Sportiv a participat cu un lot foarte tânăr de sportivi, şi asta deoarece are loc un schimb de generaţii. Vin din spate sportivi ce promit şi au demonstrat acest lucru la aceste naţionale şi cu siguranţă vor urca mai sus în anul ce urmează. O evoluţie foarte bună a avut-o Paul Moroşan, care este în primul an de juniori III şi alături de Georgian Straton a fost convocat la Centrul Naţional de juniori III de la Satu Mare. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, conducerii LPS şi CSM Suceava, sponsorilor Caba Sevi (Restaurant Melody), Vali Stănuţ, George Andronic, dar şi foştilor luptători care au fost mereu lângă noi, susţinându-ne moral şi uneori fizic” a explicat antrenorul Andrei Bolohan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: