Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache spune că situaţia sa medicală a fost prezentată eronat în presă

> Afecţiunea de care suferă necesită tratament încă un an şi jumătate cu controale regulate > El mulţumeşte medicilor din Bucureşti şi Suceava pentru cum s-au implicat în rezolvarea problemelor sale de sănătate

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache susţine, într-un comunicat de presă, că situaţia sa medicală a fost prezentată eronat în presă. Din acest motiv, face public diagnosticul cu care a fost externat.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Biroul de presă al senatorului Virginel Iordache. (N.B.)

„Din considerente lesne de înţeles pentru cititori, din dorinţa de a lămuri o dată pentru totdeauna situaţia creată artificial în jurul senatorului Virginel Iordache şi mai ales pentru a informa în mod corect şi onest cetăţenii, facem următoarele precizări:

Senatorul Virginel Iordache a fost externat, în stare ameliorată, din Institutul de Boli Infecţioase «Matei Balş», joi 6.06.2019, cu diagnosticul «Hipotensiune pe fond de endocardită pe valvă mitrală nativă reumatismală Coxiella Burnetii», la care se adaugă şi alte afecţiuni, care pot fi vizualizate pe biletul de externare ataşat prezentului comunicat.

Endocardita valvulară a fost determinată de bacteria Coxiella Burnetii, o bacterie intracelulară Gram negativă. Agresivitatea acestei bacterii s-a suprapus peste artrita reumatoidă de care suferea senatorul, de aici probabil şi complicaţiile ulterioare;

Diagnosticul cu care a fost externat senatorul nu are nicio legătură cu diagnosticele care au fost vehiculate în mass-media. În urma investigaţiilor efectuate, senatorul Virginel Iordache nu reprezintă sursă de contaminare a celor din jur, dar tratamentul cu antibiotice trebuie să continue pe o durată de 18 luni de la data externării, cu control cardiologic lunar, analize ale sângelui, precum şi efectuarea de eco-cord transesofagian;

În ceea ce priveşte modul în care a fost informată opinia publică, senatorul Virginel Iordache îşi exprimă regretul: pe de o parte faţă de minciunile, jignirile şi reaua credinţă aduse de unele publicaţii, iar pe de altă parte dezaprobă modul în care o parte din politicieni a dezvoltat subiectul.

În încheiere, senatorul Virginel Iordache doreşte să mulţumească doamnei conferenţiar doctor Anca Streinu-Cercel, personalului medical din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş», iar pe de altă parte medicilor şi personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava, pentru modul exemplar în care s-au implicat în rezolvarea problemelor de sănătate”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: