Şcoală de vară

În cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) se va desfăşura, în perioada 15-28 iulie, şcoala de vară „Unde să vii pentru a fi inginer adevărat”, finanţată de Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare prin Proiectul privind Învăţământul Secundar (ROSE), ce are ca scop reducerea gradului de abandon şcolar şi creşterea accesului la învăţământul terţiar prin cursuri şi activităţi destinate elevilor de liceu, cu precădere celor dezavantajaţi social.

Potrivit organizatorilor, şcoala de vară se va desfăşura în campusul USV. Elevii participanţi vor beneficia de cazare şi masă pe toată durata programului şi vor fi monitorizaţi în permanenţă de cadre didactice şi studenţi supraveghetori.

Candidaţii trebuie să fi absolvit cel puţin clasa a IX-a şi să îndeplinească cel puţin una dintre următoarele cerinţe: provin din familii cu venituri mici; sunt izolaţi social (romi sau alte naţionalităţi); trăiesc în zone rurale sau în care nu există şcoli în apropiere; au unul sau ambii părinţi care lucrează în străinătate; familii numeroase; orfani sau proveniţi din centre de plasament; au cerinţe educaţionale speciale. (ADELINA CRISTINA CIOBANU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: