Niciun vinovat în cazul fetei hrănite cu apă şi zahăr, care cântărea 17 kg la 19 ani

Cele patru persoane care au fost acuzate de rele tratamente aplicate minorului şi neglijenţă în serviciu în cazul unei fete care la 19 ani cântărea doar 17 kg, deoarece fusese hrănită doar cu apă şi zahăr, au fost achitate de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

Curtea de Apel Suceava a decis menţinerea sentinţei de achitare a Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc în cazul Adinei, tânăra care a ajuns în stare gravă la spital, cântărind doar 17 kg la vârsta de 19 ani.

Adina, diagnosticată din copilărie cu handicap mintal sever, a fost crescută de familie, fiind sub tutela surorii şi a soţului acesteia, care însă nu s-au preocupat de bunăstarea tinerei.

Fata a fost hrănită până la 19 ani numai cu lapte şi apă cu zahăr şi astfel a ajuns să cântărească doar 17 kg.

Sora Adinei şi soţul ei, în calitate de asistenţi personali, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru rele tratamente aplicate minorului. În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată, pentru neglijenţă în serviciu, două angajate a Primăriei Comunei Moldoviţa – un inspector din cadrul compartimentului de asistenţă socială şi autoritate tutelară şi un asistent medical comunitar, care, deşi ştiau situaţia fetei, nu au recomandat scoaterea acesteia din familie.

Cei patru au fost trimişi în judecată în 2016, iar anul trecut magistraţii Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc au stabilit că niciunul dintre ei nu este vinovat de starea fetei, astfel că i-a achitat.

Sentinţa a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Suceava însă, luni, judecătorii au decis să menţină hotărârea de achitare dată de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Tânăra a fost recuperată total după ce a fost internată în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuro-psihiatrică de la Mitocu Dragomirnei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: