Minorităţi etnice din judeţ au participat la Cupa Interetnică Bucovina

> Turneul de fotbal pentru băieţi, dar şi meciurile de kin-ball au fost cele mai aprig disputate

În perioada 7 – 8 iunie a avut loc la Suceava, în incinta bazei sportive a Liceului cu Program Sportiv Suceava, cea de a XVI-a ediţie a Cupei Interetnice Bucovina.

Au participat minorităţi etnice din Bucovina reprezentând comunităţile ucrainene din Bălcăuţi, ruşi lipoveni din Fălticeni, romi din Gulia şi germani din Rădăuţi. Pe lângă ei şi-au mai dat concursul tineri din Republica Moldova şi Ucraina Cernăuţi.

Prima zi a fost dedicată de acum tradiţionalului joc dintre membrii administraţiei regiunii Cernăuţi şi cei ai judeţului Suceava. Beneficiind de o echipă mai tânără, dar şi mai bine pregătită, oaspeţii din Cernăuţi au câştigat jocul cu scorul de 9-4. Revanşa acestui meci se va disputa la Cernăuţi, imediat ce condiţiile organizatorice de acolo vor permite.

Cea de a doua zi a fost dedicată minorităţilor etnice ce au vorbit aceeaşi limbă: cea a fair-play-ului şi a bunei dispoziţii.

Turneul de fotbal pentru băieţi, dar şi meciurile de kin-ball au fost cele mai aprig disputate. La băieţi s-a impus, în urma finalelor, echipa tinerilor din Republica Moldova, urmată de cea a comunităţii rome de la Gulia şi cea a Cernăuţiului. La fete, activităţile au fost multe şi diverse, începând cu o jumătate de oră de fitness, antrenant şi dinamic, iar mai apoi s-a trecut pe ateliere: tir cu arcul, airsoft, badminton, kin-ball, jocuri dinamice.

Totul s-a încheiat cu o festivitate de premiere în spiritul deja binecunoscut al Sportului pentru Toţi, în care toţi sunt câştigători, toţi sunt premiaţi. Astfel, toţi cei aproape 100 de participanţi au primit diplome şi medalii din partea organizatorilor: Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Suceava, Fundaţiei Ana şi Asociaţiei Juventus.

Finanţatorul evenimentului a fost Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

Organizatorii transmit calde mulţumiri liderilor de grupuri etnice care ţin aprinsă această flacără a bogăţiei multiculturale. Eforturile lor sunt lăudabile şi de aplaudat.

Ca în fiecare an, la eveniment şi-a adus contribuţia un grup minunat de voluntari Sportul pentru Toţi care şi-au pus amprenta asupra bunei desfăşurări a activităţilor. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: