Într-un răspuns pentru deputatul Ioan Bălan

Ministrul Transporturilor susţine că vor fi reluate lucrările la reabilitarea DN 29 A Suceava – Dorohoi

> El anunţă că se vor turna covoare asfaltice şi pe porţiuni ale DN 17, DN 17 A, DN 2 şi DN 2 E

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a transmis deputatului PNL de Suceava Ioan Bălan că vor fi reluate lucrările de reabilitare a drumului naţional DN 29 A Suceava – Dorohoi, precizând că lucrările executate anul trecut nu au fost recepţionate.

„CNAIR SA, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, va continua în acest an lucrările de tratamente bituminoase începute în anul 2018 şi suspendate din cauza condiţiilor meteorologice la DN 29A, Suceava – Dorohoi” a arătat Răzvan Cuc în răspunsul transmis deputatului sucevean.

El subliniază că DRDP Iaşi are în vigoare un acord-cadru de lucrări privind întreţinerea periodică, respectiv covoare asfaltice, valabil 3 ani şi încheiat cu firme specializate.

Ministrul mai arată că în vederea menţinerii viabilităţii drumurilor, precum şi a creşterii confortului participanţilor la trafic pentru cei care tranzitează judeţul Suceava, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi are în programul de lucrări prevăzut în anul 2019 continuarea execuţiei lucrărilor neîncheiate/ nerecepţionate anul trecut şi demararea lucrărilor de covoare asfaltice pe mai multe drumuri naţionale.

Potrivit lui Răzvan Cuc vor fi efectuate lucrări de covoare asfaltice la DN 17 în zonele: Pojorâta, Vama, Frasin, Poiana Stampei, Podu Coşnei, Dorna Candreni, Roşu, Păltinoasa.

Pe DN 17 A sunt prevăzute lucrări în zonele Sadova şi Suceviţa, iar pe DN 2 E în zonele Păltinoasa şi Marginea.

Ministrul a menţionat că pe DN 2 (E 85) ar urma să fie efectuate lucrări în zonele Buneşti, Cumpărătura, Vadu Moldovei, Spătăreşti, Drăguşeni, Româneşti şi Siret.

„Lucrările efectuate pe raza drumurilor naţionale aflate în judeţul Suceava va fi de 364,39 km” a precizat ministrul.

Reamintim că deputatul de Suceava Ioan Bălan a cerut ministrului Transporturilor să explice de ce nu se vor face investiţii în repararea drumului naţional care leagă Suceava de Dorohoi prin Adâncata, arătând că nu sunt prevăzute fonduri pentru astfel de lucrări. Deputatul a solicitat ministrului şi o listă cu termene de începere a lucrărilor şi date estimative de finalizare a lucrărilor. Totodată, el arăta că în condiţiile în care în regiunea nord-est nu există nicio autostradă sau drum expres, tot traficul rutier, în special cel de mare tonaj, se desfăşoară pe drumurile naţionale, mare parte dintre acestea traversând chiar centrul localităţilor rurale sau urbane. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: